Barcelona voorspelt revolutie op transfermarkt: ruilen in plaats van kopen

Reacties

De transfermarkt wordt een ruilmarkt als gevolg van de financiële klappen die clubs incasseren in deze coronacrisis. Die overtuiging is Jordi Cardoner, de vicevoorzitter van Barcelona, toegedaan.

Barcelona voorspelt revolutie op transfermarkt: ruilen in plaats van kopen
© Pro Shots

In de grootste Catalaanse sportkranten El Mundo Deportivo en Sport is vrijwel dagelijks te lezen dat de Blaugranas azen op Lautaro Martínez, terwijl ook Neymar en Andre Onana regelmatig de revue passeren in allerlei transferrubrieken. Het lijkt kortom de aanzet tot een zomer als alle andere. Schijn bedriegt, volgens Cardoner.

'Ruilen wordt onderdeel van het spel. Dat is de manier waarop het volgend seizoen zal gaan voor Europese clubs', voorspelt Cardoner in gesprek met ESPN. De bestuurder voorziet ook deals waarbij drie clubs betrokken zijn. Een speler gaat bijvoorbeeld van club A naar club B, een andere speler gaat van club B naar club C en een derde speler gaat van club C naar club A. 'Waarom niet? Het is nu de tijd om creatief te zijn.'

Afgelopen maand kwam via datzelfde ESPN naar buiten dat Barcelona slechts drie spelers koste wat kost bij de club wil houden: Lionel Messi, Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen. Over het vertrek van andere spelers valt te praten als dat bijvoorbeeld nodig is om een transfertarget binnen te halen.

Philippe Coutinho staat bovenaan de lijst met kandidaten om te vertrekken. De Braziliaanse spelmaker wordt dit seizoen gehuurd door Bayern München, maar de kans dat de Duitse kampioen de optie tot koop van 120 miljoen euro licht was voor de corona-uitbraak al extreem klein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.