Roord komt terug op uitspraken over bondscoach: 'Totaal niet zo gemeend'

Reacties

Jill Roord is niet onder de indruk van de commotie die is ontstaan naar aanleiding van haar uitspraken over bondscoach Mark Parsons. De Oranje Leeuwin zegt dat ze sarcastisch bedoeld waren.

Roord komt terug op uitspraken over bondscoach: 'Totaal niet zo gemeend'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Portugal
Portugal

Daags voor de wedstrijd tegen Portugal verscheen er een interview in de Volkskrant, waarin Roord zich kritisch uitliet over Parsons. 'Hij gaat graag de diepte in en dan haakt bij ons 50 procent wel af. Ik ook. Ik vind het interessant, maar ik moet ook weleens lachen: wat is dit voor vraag?', vertelde de 24-jarige international openhartig. Het kwam haar op de nodige kritiek te staan. Zo noemde oud-international Leonne Stentler het karaktermoord van Roord.

'Ik heb daar helemaal niets van meegekregen, ik heb me gefocust op de wedstrijd', zei Roord na afloop van de 3-2 zege op Portugal bij ESPN. 'In mijn beleving ben ik heel sarcastisch geweest. We hadden het erover dat Mark heel graag praat en dat ik een spanningsboog heb van één minuut, dus dat ik - wat aan mij ligt - af en toe in slaap val. Maar natuurlijk val ik niet écht in slaap, dat was sarcastisch', benadrukt ze.

Roord zegt zich er niet druk om te maken. 'Ik weet zelf hoe het echt zit en dat ik dat totaal niet zo heb gemeend, dus volgens mij wordt er een beetje heisa gemaakt om niks', aldus de middenvelder, die er ook niet over is aangesproken door de bondscoach. 'Nee, nog niet in ieder geval.'

Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer J. Roord
Meer over J. Roord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.