Van Domselaar en Roord dingen mee naar Gouden Bal bij de vrouwen

Reacties

Daphne van Domselaar en Jill Roord zijn genomineerd voor de Gouden Bal bij de vrouwen. De doelvrouw van Aston Villa en de middenvelder van Manchester City zijn twee van de dertig namen op de shortlist van France Football.

Van Domselaar en Roord dingen mee naar Gouden Bal bij de vrouwen
© Pro Shots

De 23-jarige sluitpost beleefde een prachtig seizoen: met FC Twente won ze de KNVB Beker en de Eredivisie Cup en na een zeker op persoonlijk vlak geslaagd WK met de ploeg van Andries Jonker versierde ze een transfer naar Engeland. Met Aston Villa begint Van Domselaar over enkele weken aan het nieuwe seizoen.

Voor Jill Roord geldt ook dat ze de afgelopen zomer een transfer naar Engeland maakte: zij speelde al in het buitenland, bij VfL Wolfsburg. Op het WK was Roord goed voor drie doelpunten, waaronder de Nederlandse treffer tegen de Verenigde Staten.

Vorig jaar was Vivianne Miedema genomineerd, zij eindigde als elfde van de twintig. In 2021 werd Miedema vierde, een plek lager was Lieke Martens terug te vinden. In 2019, het eerste jaar van de award, werd Miedema vijfde en Martens veertiende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De volledige lijst genomineerden:

Kadidiatou Diani, Linda Caicedo, Alba Redondo, Rachel Daly, Fridolina Rolfö, Olga Carmona, Georgia Stanway, Amanda Ilestedt, Hayley Raso, Sophia Smith, Salma Paralluelo, Millie Bright, Hinata Miyazawa, Lena Oberdorf, Daphne van Domselaar, Sam Kerr, Debinha, Patricia Guijarro, Ewa Pajor, Guro Reiten, Aitana Bonmatí, Alexandra Popp, Yui Hasegawa, Jill Roord, Katie McCabe, Wendie Renard, Asisat Oshoala, Mary Earps, Mapi León en Khadjia Shaw.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Meer D. van Domselaar
Meer over D. van Domselaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.