Roord mist cruciaal duel Oranje Vrouwen door zware blessure

Reacties

Slecht nieuws voor Jill Roord. De aanvaller van Manchester City heeft woensdag in het League Cup-duel met Manchester United haar voorste kruisband afgescheurd. Dat betekent dat het seizoen erop zit voor de Oranje-international.

Roord mist cruciaal duel Oranje Vrouwen door zware blessure

Voor Roord zat de wedstrijd tegen United er binnen tien minuten op. City heeft zaterdag bevestigd dat de 26-jarige speelster een ernstige knieblessure heeft opgelopen. 'Jill blijft onder de hoede van het medische team van City en begint aan haar revalidatie', meldt de club. 'Iedereen wenst haar een volledig en spoedig herstel.'

Roord kan een streep zetten door de halve finale van de Nations League tussen Oranje en Spanje. Dit duel is op 23 februari. Bij een triomf is Nederland zeker van een olympisch ticket. De Spelen beginnen eind juli en als Oranje zich plaatst wacht Roord een race tegen de klok.

Roord maakte afgelopen zomer voor 350.000 euro de overstap van VfL Wolfsburg naar City, een clubrecord voor The Citizens. Eerder deze maand scheurde ook Chelsea-spits Sam Kerr haar kruisband af, terwijl Vivianne Miedema, Beth Mead en Leah Williamson (allen Arsenal) onlangs juist terugkeerden van kruisbandblessures.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.