Rooney tipt jonkies: 'Ik heb spijt van mijn Las Vegas-trip'

Reacties

Engeland verzekerde zich zaterdag van een EK-ticket, en dus kan de voorbereiding op het eindtoernooi écht beginnen. Aanvoerder Wayne Rooney heeft alvast een tip voor zijn jongere ploeggenoten: ga niet te lang op vakantie voorafgaand aan het toernooi.

Rooney tipt jonkies: 'Ik heb spijt van mijn Las Vegas-trip'

Rooney evenaarde zaterdag tijdens het uitduel met San Marino (0-6 winst) Sir Bobby Charlton als topscorer aller tijden van The Three Lions. Hij scoorde één keer, zijn 49ste interlandgoal voor Engeland. Met die status - en de aanvoerdersband die hij sinds de komst van bondscoach Roy Hodgson draagt - komt meer verantwoordelijkheid.

Die heeft Rooney nu ook op zich genomen door de jongelingen in de selectie van Engeland een tip te geven: ze moeten tussen het einde van dit seizoen en de start van het EK niet te lang vrij nemen. Dat deed Rooney zelf vier jaar geleden namelijk wél. 'Als ik daar nu op terugkijk, dan heb ik daar spijt van', aldus de 29-jarige aanvaller. 'Ik dacht destijds dat het geen probleem was om met mijn familie naar Las Vegas te gaan, maar ik had het natuurlijk niet moeten doen.'

Rooney was aan het eind van het seizoen 2011/12 geblesseerd én was voor de eerste twee duels op het EK in Polen en Oekraïne geschorst. Daardoor kreeg hij wat extra tijd om zich voor te bereiden. De trip die hij maakte bleek geen goed idee. 'Je hebt te maken met lange vluchten, jet-lags. Daar hebben we het nu al over gehad. De oudere gasten in de selectie gaan binnenkort met de manager en de staf bij elkaar zitten om te bespreken wat er zoal beter kan. Maar ik denk dat het slim is om niet te lang vrij te nemen voorafgaand aan het EK', aldus Rooney.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.