Ronaldo-dag in Engeland: Rooney voorspelt jacht op een volgend record

Reacties

Deze zaterdag is dé dag van de terugkeer van Cristiano Ronaldo in de Premier League. De supporters van Manchester United kijken er al reikhalzend naar uit en Wayne Rooney begrijpt het enthousiasme wel. Hij is ervan overtuigd dat United nog veel én lang plezier gaat hebben van Ronaldo.

Ronaldo-dag in Engeland: Rooney voorspelt jacht op een volgend record
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
4 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Ronaldo en Rooney speelden bij United 205 keer met elkaar samen, voordat eerstgenoemde in de zomer van 2009 naar Real Madrid vertrok. Twaalf jaar later is de Portugees terug bij de club waar hij groot werd. Hij is als een held ontvangen en zal zaterdagmiddag, in de thuiswedstrijd van United tegen Newcastle United, na 4.490 dagen zijn rentree maken voor the Red Devils.

Rooney, tegenwoordig manager van Derby County, is benieuwd naar wat Ronaldo nog kan laten zien. Hij heeft er in ieder geval hoge verwachtingen van. 'De laatste keer dat hij hier speelde was hij meer een sprinter en een geweldige dribbelaar', zei Rooney. 'Nu is hij gewoon een doelpuntenmaker, punt. Zijn spel is op een ongelooflijke wijze veranderd.'

'Zijn kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf, maar hij heeft door de jaren heen ook enorm goed voor zichzelf gezorgd', ziet Rooney. 'Hij is nog steeds in topconditie. Het zou me niet verbazen als hij tot zijn veertigste blijft spelen, zoals Ryan Giggs deed, en dat hij ook dan nog steeds doelpunten zal maken. Zijn teamgenoten zullen wat harder moeten werken, maar daar krijgen zij goals voor terug. En je wint wedstrijden toch echt door doelpunten.'

Mocht Ronaldo inderdaad tot zijn veertigste blijven voetballen, dan zou hij de oudste veldspeler ooit in de Premier League kunnen worden. Dat record staat nu nog op naam van Teddy Sheringham, die veertig jaar en 272 dagen oud was toen hij namens West Ham United zijn laatste Premier League-duel speelde. Ook Giggs, Kevin Phillips en Gordon Strachan speelden op hun veertigste nog Premier League-voetbal. Doelman John Burridge is de oudste Premier League-speler ooit: hij was 43 jaar en 162 dagen oud toen hij in 1995 nog voor Manchester City uitkwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.