Solskjaer bevestigt: Cristiano Ronaldo maakt na 4.490 dagen zijn rentree

Reacties

Cristiano Ronaldo zal zaterdag zijn rentree maken als speler van Manchester United. Dat bevestigde Ole Gunnar Solskjaer, manager van de Engelse topclub, vrijdag tijdens zijn perspraatje.

Solskjaer bevestigt: Cristiano Ronaldo maakt na 4.490 dagen zijn rentree
© Pro Shots

Op de vraag of Cristiano Ronaldo een basisplaats heeft tijdens het thuisduel met Newcastle United (aftrap 16.00 uur) wilde Solskjaer niet direct antwoord geven. 'Hij heeft een goede voorbereiding gedraaid bij Juventus, hij heeft voor het nationale team gespeeld en hij heeft een goede week gehad bij ons hier. Hij zal zeker op een gegeven moment op het veld staan, dat is zeker.'

Onduidelijk is dus nog of Cristiano Ronaldo start tegen Newcastle United, maar speeltijd zal hij sowieso krijgen. Dat betekent dat hij na twaalf jaar, drie maanden en vijftien dagen weer speler van Manchester United zal zijn. Zijn laatste wedstrijd voor de club speelde hij op 27 mei 2009, dat is zaterdag 4.490 dagen geleden. Barcelona was destijds de tegenstander in de Champions League-finale, die met 2-0 werd verloren door Manchester United.

Cristiano Ronaldo stapte daarna voor 94 miljoen euro over naar Real Madrid, waar de Portugees in de periode 2009-18 grote successen vierde. Mede dankzij de 450 doelpunten van Cristiano Ronaldo in 438 officiële wedstrijden won Real Madrid onder meer vier keer de Champions League, twee landstitels en twee keer de Copa del Rey. De afgelopen drie seizoenen speelde de aanvaller voor Juventus.

Solskjaer gaf vrijdag aan blij te zijn met de terugkeer van Cristiano Ronaldo. 'Natuurlijk hebben we zijn carrière van een afstand gevolgd sinds hij hier vertrok en ik denk dat iedereen heel, heel blij is hem terug te hebben. Hij lijkt ook blij te zijn om terug te zijn. De stemming was erg goed, hij heeft hard gewerkt en we kijken natuurlijk uit naar zaterdag.'

Overigens is de terugkeer van Cristiano Ronaldo voor Manchester United een lucratieve aangelegenheid geworden, want de shirtverkoop breekt alle records. In totaal verkocht de club al voor 219 miljoen aan shirts met de naam van de Portugese superster erop. Daar houdt de Engelse topclub zelf zo'n 15,11 miljoen euro aan over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.