Ronaldo bijt van zich af na reserverol en unieke trilogie

Reacties

Cristiano Ronaldo passeren in de waarschijnlijk belangrijkste wedstrijd van het seizoen? Je moet het maar durven als trainer. Juventus-coach Andrea Pirlo verklaarde na het veiligstellen van een Champions League-ticket de reserverol van de meervoudige Gouden Bal-winnaar, die zijn critici zonder een woord te zeggen het zwijgen probeerde op te leggen.

Ronaldo bijt van zich af na reserverol en unieke trilogie
© Pro Shots
Bologna
Bologna
1 - 4
Juventus
Juventus

'Het was een gezamenlijke beslissing, Ronaldo was moe na de finale van het bekertoernooi van woensdag', vertelde Pirlo aan DAZN na de 1-4 overwinning bij Bologna. 'Daarom besloot ik Álvaro Morata op te stellen, ook een heel goede speler. Ronaldo was inzetbaar, maar ik heb een brede selectie, waaruit ik veel verschillende spelers kan kiezen.'

Na de overwinning tijdens de laatste speelronde zweeg Ronaldo tegenover de media, maar liet hij wel van zich horen via social media. Op Instagram deelde de 36-jarige Portugees een post van zichzelf, waarin hij een vinger voor zijn mond houdt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met 29 goals heeft Ronaldo zich gekroond tot topscorer van de Serie A. Romelu Lukaku van kampioen Internazionale maakte er vijf minder dan de routinier, die als eerste speler kan zeggen dat hij zowel in de Serie A, Premier League als La Liga bovenaan is geëindigd in het topscorersklassement. Ronaldo's contract met De Oude Dame loopt nog door tot medio 2022.

Ook Pirlo's verbintenis eindigt volgend jaar zomer, maar krijgt de trainer het vertrouwen na een wisselvallig seizoen? De oud-spelmaker strandde met Juventus al in de achtste finale van de Champions League en kon de imposante titelreeks (negen op rij sinds 2012) niet verlengen. Door de eindzege in het toernooi om de Coppa Italia ten koste van Atalanta Bergamo en het veroveren van een ticket voor het miljardenbal is de slotweek in elk geval perfect verlopen.

'Die klussen hebben we geklaard, dat is heel belangrijk voor me. Ik heb het hele jaar alles gegeven en dit is het resultaat. Degenen die over mijn toekomst moeten beslissen, zullen dat gaan doen. Ik zie mezelf ook na de zomer nog wel op de bank van Juventus zitten. Ik zou vasthouden aan mezelf, maar laten we eerst genieten van wat we hebben bereikt.'

La Gazzetta dello Sport: 'AC Milan en Juventus naar de sterren.'
La Gazzetta dello Sport: 'AC Milan en Juventus naar de sterren.'
Tuttosport: 'Juventus ja, AC Milan ja.'
Tuttosport: 'Juventus ja, AC Milan ja.'
Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.