Droom Atalanta in duigen: Juventus wint Coppa Italia

Reacties

Voor de veertiende keer in de clubhistorie heeft Juventus de Coppa Italia veroverd. De club uit Turijn was in de finale te sterk voor Atalanta Bergamo, dat een droom in duigen zag vallen.

Droom Atalanta in duigen: Juventus wint Coppa Italia
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
Juventus
Juventus

Atalanta, waar Hans Hateboer en Marten de Roon een basisplaats hadden, begon furieus aan de finale. De ploeg uit Bergamo zette Juventus vol onder druk en creëerde zo een aantal mogelijkheden, maar Matthijs de Ligt en consorten hielden stand. Enigszins tegen de verhouding in viel de openingstreffer vervolgens aan de andere kant.

Na goed werk van Juan Cuadrado en Weston McKennie krulde Dejan Kulusevski de bal tegen zijn oude club prachtig in de verre hoek: 0-1. In de 42ste minuut kwam toch het antwoord van Atalanta. Hateboer stoomde op aan de rechterkant en legde de bal terug op Ruslan Malinovskyi, de Oekraïner pegelde vervolgens buiten bereik van Gianluigi Buffon raak: 1-1.

Al vroeg in de tweede helft dacht Juventus weer op voorsprong te komen, maar na een fraai hakje van Cristiano Ronaldo schoot Federico Chiesa de bal tegen de paal. In de 73ste minuut was het alsnog raak via Chiesa. De Italiaan schoof de bal met zijn linkerbeen binnen na een prima combinatie met Kulusevksi: 1-2. Het was de beloning voor een prima tweede helft van Juventus.

Het bleek de winnende treffer, want het uitgebluste Atalanta kwam niet meer tot een gelijkmaker. De formatie uit Lombardije verzuimde zo zijn eerste prijs sinds 1963 te pakken. Sindsdien bereikte Atalanta viermaal de finale om de Coppa Italia, maar telkens werd er verloren. Woensdag viel ook deze droom in duigen voor de mannen van Gian Piero Gasperini.

Voor Juventus betekent de winst van de Coppa een welkome opsteker in een enorm moeizaam seizoen. Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League en de teleurstellende prestaties in de Serie A haalde coach Andrea Pirlo na de Italiaanse Super Cup wel zijn tweede hoofdprijs als trainer binnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.