'Roma rekent pas in januari op Wijnaldum, WK wordt race tegen de klok'

Reacties

AS Roma rekent er volgens Italiaanse media niet op dat Georginio Wijnaldum nog voor het WK in Qatar zijn rentree maakt. De Oranje-international liep zondag tijdens de training een scheenbeenbreuk op.

'Roma rekent pas in januari op Wijnaldum, WK wordt race tegen de klok'
© Pro Shots

Roma bracht dat nieuws zondagavond naar buiten. Het is nog wachten op definitief uitsluitsel over de periode van afwezigheid, maar volgens Corriere dello Sport zal Wijnaldum in het minst slechte scenario twee tot drie maanden aan de kant staan. Dat is de verwachte hersteltijd in het geval van een operatie, weet de doorgaans goed ingevoerde Romeinse sportkrant.

Kiest Wijnaldum ervoor om niet onder het mes te gaan, dan zal de 31-jarige middenvelder volgens Corriere dello Sport nog langer aan de kant staan. In dat geval is het vrijwel uitgesloten dat trainer José Mourinho nog voor de start van het WK in Qatar op 20 november een beroep kan doen op de Paris Saint-Germain-huurling.

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Roma zich er al bij neergelegd dat Wijnaldum pas in januari zijn rentree maakt. Het eerste Serie A-duel na de mondiale eindronde, die op 18 december eindigt met de finale, staat op dinsdag 3 januari op het programma. De roze sportkrant stelt dat ook WK-deelname een moeilijk verhaal lijkt te worden.

Wat het scenario ook is, de scheenbeenbreuk is een zware tegenvaller voor Wijnaldum. De voormalig speler van Liverpool hoopte zijn loopbaan in Rome weer nieuw leven in te blazen na een teleurstellend eerste seizoen bij PSG. Bij Oranje raakte hij in juni zelfs zijn plek in de selectie kwijt, omdat bondscoach Louis van Gaal vond dat de reserve-captain niet leverde.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.