Van Gaal verklaart absentie Wijnaldum: 'Hij heeft niet geleverd'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft maandagmiddag op zijn persconferentie uitleg gegeven over de absentie van Georginio Wijnaldum in de selectie van het Nederlands elftal. De 86-voudig international hoort niet bij de 26-koppige lijst voor de duels in juni.

Van Gaal verklaart absentie Wijnaldum: 'Hij heeft niet geleverd'
© Pro Shots

Waarom niet, werd Van Gaal maandag gevraagd in Zeist. 'Omdat Georginio niet geleverd heeft', antwoordde de bondscoach. 'Ik lees dan in de media dat andere spelers meer minuten hebben gemaakt of wat dan ook, maar ik heb in mijn vorige persconferentie al gezegd dat ik niet aan dat principe kan vasthouden', zei Van Gaal.

'Het gaat over de vorm van spelers. We hebben zes wedstrijden gespeeld in de kwalificatie, daar heeft Georginio er vijf van gespeeld en heb ik hem drie keer gewisseld. Ik vind dat je moet leveren als je in het Nederlands elftal speelt. Het is geen revalidatiecentrum en ook geen psychotherapeutisch centrum. Ik moet gewoon de beste spelers uitnodigen, anders val ik door de mand bij al die andere spelers die nu zijn uitgenodigd', aldus Van Gaal.

'Andere spelers zijn wél in vorm en maken het ook waar bij hun club. Dat wil nog niet zeggen dat je het ook bij het Nederlands elftal waarmaakt. Maar Georginio heeft door al die problemen bij Paris Saint-Germain niet de vorm behaald die hij kan halen. Als hij zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer spelen bij mij hoor, want ik ben een liefhebber van Georginio. We hebben geen ruzie. Je moet gewoon zorgen dat je levert', benadrukte de bondscoach.

Van Gaal heeft Wijnaldum persoonlijk gesproken om hem die uitleg te geven. 'Dat gaat via FaceTime, zodat ik hem recht in de ogen kan kijken. Dan kan ik zien of hij teleurgesteld is of blij, of wat dan ook. Wat voor effect ik op hem heb met mijn vraagstelling. Daar hebben we een half uurtje voor uitgetrokken. Ik vind het logisch dat hij boos of teleurgesteld is. Dat zou ieder mens zijn.'

Had de bondscoach Wijnaldum niet kunnen oproepen om hem een stimulans te geven?. 'Dat was de vorige keer al het geval', antwoordde Van Gaal. 'Toen speelde hij ook al niet, maar heb ik hem tóch uitgenodigd. Als hij zijn vorm weer terugheeft, selecteer ik hem meteen, het is niet zo dat hij bij mij uitgewist is. Maar kennelijk zit hij in Parijs in een situatie waar hij niet mee om kan gaan.'

Programma Oranje


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.