Rol van Elia in Utrecht lijkt uitgespeeld, belangstelling voor Kerk neemt toe

Reacties

FC Utrecht, dat in tegenstelling tot vorig seizoen geen doelstelling van de daken schreeuwt, lijkt er in deze fase van de voorbereiding aardig op te staan. Toch zijn er wel een paar pijnpunten. Zo reisde trainer René Hake met een 29-koppige selectie af naar Zeeland, maar Eljero Elia zat niet bij de groep.

Rol van Elia in Utrecht lijkt uitgespeeld, belangstelling voor Kerk neemt toe
© Pro Shots

De 34-jarige aanvaller kreeg eerder in een één-op-ééngesprek met Hake te horen dat deze voor andere spelers aan de linkerkant zou kiezen. Utrecht opteert voor een linksbuiten die naar binnenkomt en zo ruimte maakt voor de opkomende Django Warmerdam. De keuze zal eerder vallen op Othmane Boussaid of Bart Ramselaar.

Elia's zaakwaarnemer Frank Schouten liet eerder tegenover Voetbal International weten dat Elia er alles aan doet om zich terug te knokken in het eerste elftal. Bovendien zou hij gewoon met de eerste selectie blijven trainen. Maar de dertigvoudige international was niet mee naar Zeeland en trainde voor zichzelf. Hoe graag Elia en Schouten ook willen; zijn rol in Utrecht lijkt uitzichtloos. Ondanks zijn leeftijd lijkt Elia nog niet klaar voor een voetbalpensioen en er zijn al diverse clubs die geïnformeerd hebben naar zijn situatie. De vraag is echter of een club van zijn smaak bij zit.

Intussen is de club nog altijd in afwachting van één of meerdere uitgaande transfers. Vooral rondom Gyrano Kerk begint steeds meer te spelen. Anderlecht deed eerder al een bod op de 25-jarige aanvaller. Maar het bedrag, naar verluidt minder dan vijf miljoen euro, is niet waar de Utrecht-directie op hoopt. Naast clubs uit België zijn er ook diverse clubs uit Engeland die hun interesse kenbaar hebben gemaakt. In de Domstad rekent dan ook iedereen op een vertrek.

De voorbije weken is er ook volop geïnformeerd naar Warmerdam en Hidde ter Avest, maar de twee backs hebben laten weten in principe nog een jaar in Utrecht te willen blijven. FC Utrecht moet ook dit jaar weer een speler verkopen om het operationeel verlies te beperken. Maar dat kan ook in de winterstop of aan het einde van komend seizoen gebeuren. Intern houdt men overigens nog altijd rekening met een vertrek van Simon Gustafson en/of Joris van Overeem.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer E. Elia
Meer over E. Elia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.