Rodrigues goud waard voor Galatasaray, Fener dankt invaller

Galatasaray is hard op weg naar het 21ste kampioenschap in zijn clubhistorie. De in Rotterdam geboren Garry Rodrigues hield de Turkse topclub op titelkoers.

Akhisarspor - Galatasaray 1-2
Voorafgaand aan de 32ste speelronde van de Süper Lig had Galatasaray slechts één punt voorsprong op Istanbul Başakşehir, maar vrijdag liet de ploeg van Eljero Elia dure punten liggen door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Sivasspor. Galatasaray kon een voorsprong nemen van drie punten en deed dat ook dankzij Rodrigues, die in Nederland speelde voor onder meer ADO Den Haag en FC Dordrecht.

Na een kwartier opende de aanvaller de score namens de bezoekers door van dichtbij een voorzet van Sofiane Feghouli binnen te schieten. Drie minuten later was Rodrigues, die vorige week ook scoorde tegen Besiktas, weer trefzeker. Dit keer bekroonde hij een geweldige individuele actie.

Akhisarspor gaf niet op en kreeg na ruim een half uur een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Soner Aydogdu schoot een strafschop over. Zes minuten na rust werd het alsnog 1-2 door een eigen doelpunt van Serdar Aziz. De slotfase verliep tumultueus, want Milan Lukac kreeg twee keer kort na elkaar een gele kaart en dus moest Akhisarspor verder met tien man, terwijl Bafétimbi Gomis nog een strafschop miste namens de bezoekers.

Fenerbahçe - Bursaspor 2-1
Eerder op de dag profiteerde ook Fenerbahçe van het puntenverlies van Istanbul Başakşehir. De ploeg van trainer Aykut Kocaman won door een doelpunt van Fernandão diep in de extra speeltijd. De spits was, net als Vincent Janssen, ingevallen om een zege te forceren. De bezoekers beëindigden de wedstrijd met negen man door rode kaarten voor Titi en Kubilay Kanatsizkus in de slotfase.

Galatasaray heeft nu 69 punten uit 32 wedstrijden. Fenerbahçe en Istanbul Başakşehir volgen op drie punten, terwijl nummer vier Besiktas maandag op 65 punten kan komen