Robinho en blunderende doelman verpesten feestavond Elia

Istanbul Başakşehir is in de Turkse titelstrijd tegen duur puntenverlies aangelopen. Robinho zorgde kort voor tijd voor de 1-1 namens Sivasspor, dat Galatasaray daarmee een grote dienst bewees. Voor de gewisselde Eljero Elia was het een enorme tegenvaller.

De laatste weken steekt Elia in topvorm. In zes van de laatste zeven competitieduels was de ex-aanvaller van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en Feyenoord betrokken bij een doelpunt. Vier keer scoorde de 28-voudig Oranje-international zelf, twee keer stelde hij een ploeggenoot in staat een doelpunt te maken.

Ook tegen Sivasspor was Elia weer beslissend. In de veertiende minuut verzorgde hij de assist bij de 1-0 van Riad Bajić, die de bal alleen nog maar in het lege doel hoefde te schuiven. Zes minuten voor rust kreeg Istanbul Başakşehir een enorme tegenvaller te verwerken toen Mossoró zijn tweede gele kaart kreeg.

Met tien tegen elf leek de thuisclub de 1-0 overwinning over de streep te trekken, maar in de extra speeltijd ging het mis. Een voorzet van Robinho, eerder speler van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan, werd door doelman Volkan Babacan in zijn eigen doel gewerkt. Op dat moment stond Elia al niet meer op het veld; hij werd in de 77ste minuut gewisseld.

De late gelijkmaker zorgde voor frustratie bij Arda Turan, die daarna nog een directe rode kaart kreeg wegens het duwen van de grensrechter. Istanbul Başakşehir beëindigde de wedstrijd daarom met negen man. In de Süper Lig blijft het steken op 66 punten uit 32 duels. Dat zijn er evenveel als koploper Galatasaray, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Nummer drie Fenerbahçe kan deze speelronde op gelijke hoogte komen. Na dit weekend staan er nog twee speeldagen op het programma.