Elia verliest met Basaksehir topper én koppositie aan Galatasaray

Galatasaray heeft een cruciale zege geboekt om de ongekend spannende titelrace in z'n voordeel te beslissen. De zege in de topper tegen Basaksehir (2-0) heeft de ploeg van Fatih Terim de nieuwe koploper gemaakt.

Ryan Babel leverde vrijdag zijn bijdrage aan het succes van Besiktas, dat met de 0-3 zege op Akhisarspor zijn titelaspiraties tot uitdrukking bracht. Twee dagen later heeft Galatasaray zich ontpopt tot de belangrijkste kandidaat voor de Turkse titel door koploper Basaksehir op een nederlaag te trakteren en ook te onttronen.

Mariano werd de gevierde man bij Galatasaray, dat met Ryan Donk en Garry Rodrigues aan de aftrap kwam. De Braziliaan veroverde de bal op de helft van de tegenstander, rukte op naar het vijandelijke doel en schoot de bal van ruim twintig meter met links in de kruising. Keeper Volkan Babacan was kansloos. Het bleek de basis voor de zege van de thuisploeg. Ook Eljero Elia kon het dreigende onheil van Basaksehir niet voorkomen. In blessuretijd maakte Emmanuel Adebayor met een eigen doelpunt een einde aan de onzekerheid: 2-0.

Door de overwinning is Galatasaray koploper geworden in Turkije. Basaksehir en Besiktas volgen allebei op één punt, terwijl nummer vier Fenerbahçe (van onder anderen Vincent Janssen) een achterstand van drie punten heeft op Galatasaray. Er staan nog vijf duels op het programma.