Scorende Elia zorgt voor bloedstollende Turkse titelstrijd

Reacties

Eljero Elia heeft de kraker tegen Besiktas beslist. De Nederlandse aanvaller van Basaksehir tekende voor de enige treffer van het duel en breekt daarmee de Turkse titelstrijd volledig open (1-0).

Scorende Elia zorgt voor bloedstollende Turkse titelstrijd

Voor aanvang van het onderonsje tussen de clubs uit Istanbul stond Basaksehir op doelsaldo derde achter nummer twee Besiktas. Stadgenoot Galatasaray ging voor aanvang aan kop met vier punten voorsprong, mede doordat Fenerbahçe zaterdag niet verslagen werd (0-0). Elia trof in de kraker twee landgenoten: Ryan Babel en Jeremain Lens. Het duo bezette bij Besiktas respectievelijk de linker- en de rechterflank. Babel is overigens de enige van dit Nederlandse trio die door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.

In een grimmig duel met veel overtredingen zorgde Elia halverwege de eerste helft voor de enige treffer. De ex-Feyenoorder zette een combinatie op met Edin Visca en veegde de bal daarna van buiten het strafschopgebied in de verre onderhoek. Er werd niet meer gescoord, hoewel de thuisploeg na een uur tegen een rode kaart aanliep voor Júnior Caiçara. De Braziliaan kreeg zijn tweede gele prent, in totaal zouden er negen worden gegeven in de wedstrijd.

Dankzij de zege heeft Basaksehir 53 punten uit 26 duels, drie punten meer dan Besiktas en slechts één punt minder dan koploper Galatasaray. Er staan nog acht duels op het programma in de Süper Lig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.