Galatasaray is Besiktas de baas in Turkse titanenclash

Galatasaray heeft in de topper tegen Besiktas een belangrijke stap richting de landstitel gezet. De stadsgenoot uit Istanbul werd met 2-0 verslagen.

Concurrenten Fenerbahçe en Istanbul Basaksehir wisten deze speelronde al te winnen en konden in een zetel kijken naar de topper in de Türk Telekom Arena, waar Ryan Babel een basisplaats had bij de bezoekers. Na een half uur kwam ook Jeremain Lens binnen de lijnen, voor de geblesseerde Álvaro Negredo. Besiktas keek toen al tegen een achterstand aan.

Manchester City-huurling Fernando had Galatasaray in de 23ste minuut namelijk op voorsprong gezet. De Braziliaan tikte een lage voorzet van Yuto Nagatomo binnen: 1-0. Na een uur spelen kwam Besiktas met tien man te staan. Dusko Tosic haalde Bafetimbi Gomis naar de grond en kon vertrekken. Gomis ging zelf achter de bal staan bij de toegekende strafschop, maar miste.

Vijf minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. De in Rotterdam geboren Garry Rodrigues kreeg de bal van Martin Linnes, kwam naar binnen en schoot hard raak: 2-0. Het bleek de beslissing, waardoor Galatasaray zeer goede zaken doet in de bloedstollende Turkse titelrace. De ploeg van trainer Fatih Terim ligt weer op pole position en deelt Besiktas, de kampioen van vorig seizoen, een gevoelige tik uit.

Galatasaray, waar Ryan Donk negentig minuten meespeelde, is koploper met 66 punten uit 31 duels. Istanbul Basaksehir heeft één punt minder, Fenerbahçe drie en Besiktas vier.