Roda JC kan aantal uitzeges vorig seizoen al evenaren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De eerste Eredivisie-zondag van het seizoen wordt in gang geschoten door PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade.

Roda JC kan aantal uitzeges vorig seizoen al evenaren
 
Speelronde1
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterBas Nijhuis

• Voor de zeventiende keer gaat Roda JC Kerkrade in het kader van de Eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle. De formatie uit Overijssel heeft een licht positieve balans met zeven overwinningen en vijf verliesbeurten. Vier keer bleef een winnaar uit.

• Bij PEC Zwolle viert John van 't Schip zijn officiële debuut. Met zijn 53 jaar is de ex-international de oudste trainer van de Eredivisie.

• Robert Molenaar fungeert voor het eerst als coach van Roda JC. De voormalig verdediger van onder meer FC Volendam is de achtste trainer van de ploeg uit Kerkrade in de voorbije vier jaar.

• Ook wat betreft spelers was het de voorbije periode een komen en gaan in Kerkrade. Tsiy William Ndenge was onlangs de 56ste speler die Roda JC vastlegde sinds de zomer van 2014.

'Als het goed is, wordt alles anders bij Roda JC'

• De laatste zes keer dat PEC Zwolle het Eredivisie-seizoen in gang zette met een thuiswedstrijd, bleef het telkens ongeslagen. In die reeks behaalde de KNVB-bekerwinnaar van 2014 vijf zeges en noteerde ze één gelijkspel.

• In de voorbije jaargang kwam Roda JC buiten Kerkrade maar tot één overwinning. Dat was op bezoek bij Excelsior.

• Opmerkelijk is dat Roda JC in het voorbije Eredivisie-seizoen geen enkele keer een strafschop mocht nemen. De laatste penalty van de equipe uit Kerkrade dateert alweer van 11 maart 2016 tegen De Graafschap.

• Simon Gustafson vierde in september 2015 namens Feyenoord zijn competitiedebuut tegen PEC Zwolle. Een krappe twee jaar later kan de Zweed hetzelfde doen bij Roda JC.

De laatste vijf edities van PEC Zwolle-Roda JC Kerkrade:

 
SeizoenUitslag
2003/040-0
2012/133-2
2013/143-1
2015/163-1
2016/170-0
'Deze jongen gaat niet opgeven, ik blijf op de deur kloppen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.