Rock-'n-roll bij de Rode Duivels: 'Halfuur droomvoetbal in een topinterland'

Reacties

De Belgische kranten zijn enthousiast over de nieuwe start die de nationale ploeg heeft gemaakt onder bondscoach Domenico Tedesco. De Rode Duivels ogen frisser onder de Duitse trainer, die ook lof krijgt voor zijn tactische flexibiliteit.

Rock-'n-roll bij de Rode Duivels: 'Halfuur droomvoetbal in een topinterland'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 3
België
België

Tedesco werd na het mislukte WK in Qatar aangesteld als opvolger van de Spanjaard Roberto Martínez, die na zes jaar afscheid nam van de Belgische nationale ploeg. Aanvankelijk werd de komst van de 37-jarige Duitser met de nodige scepsis begroet, maar na de knappe oefenzege op Duitsland (2-3) van dinsdagavond krijgt de voormalig trainer van Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig complimenten voor de manier waarop hij De Rode Duivels weer tot leven heeft gewekt.

Zo zag Het Laatste Nieuws een 'weergaloos' eerste half uur tegen Duitsland. De krant spreekt van rock-'n-roll bij De Rode Duivels en stelt dat er weer reden is om enthousiast te worden van de nationale ploeg. 'Van dit België onder Tedesco hebben we het laatste nog niet gezien. 2-3 tegen Duitsland, zeg. Magnifiek.' Daar sluit Het Nieuwsblad zich bij aan. 'Een halfuur droomvoetbal in een topinterland. Deze Duivels zijn een bende krijgers met de verfijning van de herboren aanvoerder Kevin De Bruyne.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Sporza zag dat De Bruyne onder Tedesco 'eindelijk weer de 'echte sleutelfiguur is', nu met Eden Hazard de andere grote vedette is gestopt. De aanvaller van Real Madrid kreeg van Martínez ondanks zijn vormcrisis nog een belangrijke rol, waardoor De Rode Duivels vaak een ploeg was met 'twee snelheden die moeilijk te verenigen waren'. Nu is de veel dynamischere De Bruyne weer in ere hersteld. 'Zijn prestatie tegen Duitsland mocht gezien worden', aldus de Belgische tv-zender.

Daarnaast viel Sporza op dat er onder Tedesco kans is voor de jeugd en dat België tactisch flexibeler is. Waar Martínez vasthield aan het 3-4-3-systeem, koos zijn Duitse opvolger in het EK-kwalificatieduel met Zweden (0-3) voor een 4-4-2-systeem en tegen Duitsland voor een 4-3-3-systeem. Bovendien laat Tedesco België voetballen volgens de Red Bull-school met hoge druk en snelle omschakelingen. 'Het voetbal is een stuk verticaler dan onder Martínez. Dat past beter bij deze selectie', aldus Sporza.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tedesco
Zelf was Tedesco ook tevreden, al vond de bondscoach dat België na het eerste half uur met 0-4 voor had moeten staan. 'Ja, ik ben tevreden na deze twee overwinningen', zei hij tegenover VTM. 'Niet alleen met het resultaat, maar ook met de manier waarop we speelden. Zeker in de eerste helft. De eerste 30, 35 minuten waren erg goed. Alleen hadden we de wedstrijd in de eerste helft al moeten afmaken. Dan was de wedstrijd gespeeld geweest. Nu was dat niet en het was knap van de Duitsers hoe ze terugvochten.'

Dat is dan ook het voornaamste verbeterpunt, dat België het niveau de hele wedstrijd vasthoudt. 'We moeten in onze eigen kracht geloven, maar we moeten de kwaliteit die we brengen negentig minuten lang volhouden. En dat is het probleem', maakte Tedesco duidelijk dat er nog ruimte voor verbetering is. 'In de tweede helft vielen we te ver terug, dat was niet volgens plan. We wilden ook dan vooruit blijven spelen. We maakten wat fouten. We moeten de kwaliteit dus langer vasthouden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.