België bevestigt nieuwe bondscoach: 'Moderne coach met ervaring op topniveau'

Reacties

België heeft de komst van de nieuwe bondscoach bevestigd. Domenico Tedesco gaat bij de Rode Duivels aan de slag als opvolger van de vertrokken Roberto Martínez.

België bevestigt nieuwe bondscoach: 'Moderne coach met ervaring op topniveau'
© Pro Shots

Het hing al enkele dagen in de lucht, maar inmiddels heeft de KBVB officieel aangekondigd dat Tedesco het stokje overneemt van Martínez. Hij tekent een contract tot en met het EK in 2024. De Duitse oefenmeester was eerder als hoofdcoach actief bij Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Belgische bond is blij met de komst van Tedesco en spreekt van 'een moderne coach met internatinale ervaring op topniveau, die graag offensief voetbal speelt met veel druk vooruit'. Hij krijgt als doel mee om zich te kwalificeren voor het EK van 2024 in Duitsland.

'Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte', zegt Tedesco op de website van de KBVB. 'Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.