'Belgische bond verkiest Tedesco boven Bosz en komt snel met bevestiging'

Reacties

Domenico Tedesco wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van België, meldt Het Laatste Nieuws. De 37-jarige Duitser stond samen met Peter Bosz op de shortlist van de Belgische voetbalbond (KBVB). Tedesco moet alleen nog wat administratieve zaken afhandelen met RB Leipzig, meldt Het Nieuwsblad.

'Belgische bond verkiest Tedesco boven Bosz en komt snel met bevestiging'
© Pro Shots

Maandag reisde een vertegenwoordiging van de Belgische bond af naar Duitsland, waar snel een akkoord werd bereikt. Beide partijen zijn een contract tot en met het WK van 2026 overeengekomen. De raad van bestuur van de KBVB moet nog wel akkoord gaan, maar dat is niet meer dan een formaliteit. Verwacht wordt dat Tedesco zijn vaste assistent Andreas Hinkel en keeperstrainer Max Urwantschky meeneemt.

Eerder werd bekend dat Bosz, die ook wordt genoemd als nieuwe trainer van Ajax, en Tedesco de enige overgebleven kandidaten waren op de shortlist van de Belgische bond en dat de Duitser de beste papieren had. Eerder was hij werzaam voor Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig. Sinds zijn ontslag op 7 september vorig jaar bij die laatste club zat Tedesco zonder baan.

Bij de Belgische nationale ploeg wordt Tedesco de opvolger van Roberto Martínez, die na het voor de Rode Duivels teleurstellend verlopen WK afscheid nam. De Spanjaard was liefst zes jaar bondscoach van België en leidde onze zuiderburen naar de derde plaats op het WK in 2018.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.