Robben verklaart juichactie: 'Ribéry is heel belangrijk voor ons'

Reacties

Arjen Robben zocht zaterdag meteen na het maken van de 2-0 in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 (4-0 winst) de zijlijn op om zijn treffer te vieren met reserve Franck Ribéry. De 33-jarige Nederlander wilde zo duidelijk maken dat Bayern de hele selectie nodig heeft om dit seizoen kans te maken op hoofdprijzen.

Robben verklaart juichactie: 'Ribéry is heel belangrijk voor ons'

Midweeks ontstond er enige ophef doordat Ribéry na te zijn gewisseld in het Champions League-duel met Anderlecht direct zijn shirt uittrok en dat richting de bank smeet. Tegen FSV Mainz fungeerde de Franse dribbelaar in tegenstelling tot Robben als reserve.

'Er is veel over die wissel gezegd. Maar hij is een zeer belangrijke speler voor ons', meldde Robben na afloop tegen de Tageszeitung. 'Als we prijzen willen winnen, hebben we spelers als Ribéry nodig. Het was mooi om de goal met hem te vieren.'

Robben voegde er verder aan toe dat het een spontane actie betrof. Ancelotti zinspeelde tijdens zijn persconferentie na de soepele zege op Mainz dat de actie van de Nederlander misschien het gevolg van een weddenschap was.

De Italiaanse oefenmeester was over het optreden van zijn team zeer tevreden. 'We speelden met veel intensiteit. Onze vier aanvallend ingestelde spelers bewogen veel en combineerden goed. Achterin waren we uitstekend georganiseerd, we gaven bijna geen kans weg.'

Dinsdagavond alweer vervolgt Bayern het Bundesliga-seizoen met een uitwedstrijd tegen Schalke 04.

Bekijk hier alle rangen en standen in de Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.