Bayern begint mede dankzij Robben met lach aan Oktoberfest

Reacties

Bayern München heeft zaterdag tijdens de vierde speelronde van de Bundesliga zonder alle reserves aan te hoeven spreken afgerekend met FSV Mainz 05. Mede door een treffer van uitblinker Arjen Robben werd het 4-0.

Bayern begint mede dankzij Robben met lach aan Oktoberfest

Tijdens de 24ste speelronde van het seizoen 2015/16 stuntte Mainz door met 1-2 te winnen in de Allianz Arena. Sindsdien bleef Bayern liefst 23 competitieduels in eigen huis ongeslagen. Met onder anderen Thomas Müller en Robben in de basis en Franck Ribéry en James Rodríguez op de bank trachtte Der Rekordmeister, aan de vooravond van het Oktoberfest, die knappe serie uit te breiden.

Een gedreven Bayern - misschien wel door de oplaaiende kritiek wegens het spel in de afgelopen wedstrijden - draaide Mainz meteen de duimschroeven aan en het openingsoffensief sorteerde razendsnel effect. Doelman René Adler, die de afgelopen jaren in dienst van Hamburger SV menig monsternederlaag incasseerde in Beieren, zag de ene na de andere aanvalsgolf op zich afkomen.

Dat het halverwege slechts 2-0 stond, was een klein wonder. De ban werd in de elfde minuut gebroken door Müller, wiens inzet nog licht werd getoucheerd door Robben. De daartoe bevoegde organisaties besloten de treffer evenwel toe te kennen aan de Duitser. Halverwege de eerste helft verdubbelde Bayern de marge; na een razendsnelle uitbraak rondde Robben (die sowieso op dreef was) koelbloedig af met rechts. Mainz stelde daar behoudens een inzet van Robin Quaison na een counter niets tegenover en mocht zich niet beklagen dat Arturo Vidal en Kingsley Coman riante mogelijkheden lieten liggen.

Na zijn treffer zocht Arjen Robben de op de bank gestarte Franck Ribéry op.
Na zijn treffer zocht Arjen Robben de op de bank gestarte Franck Ribéry op.

Vlak na de hervatting gooide Bayern het duel definitief op slot. Robert Lewandowski schoot eenvoudig raak na een loepzuivere voorzet van de op de rechterflank opgedoken Müller. Voor de Pool betekende het zijn 81ste goal in honderd Bundesliga-duels voor Bayern. Lewandowski dacht daarna zijn 82ste doelpunt aan te tekenen, ware het niet dat Daniel Brosinski op tijd ingreep. Zo speelde de kat Bayern met de muis Mainz, dat in de 78ste minuut door toedoen van Lewandowski alsnog de 4-0 slikte. Joshua Kimmich verzorgde hierbij zijn derde (!) assist van de middag.

Voor Robben zat het duel er toen reeds op: de Groninger werd na een uur afgelost door Ribéry. De spelers van Bayern werken nu toe naar de uitwedstrijd tegen Schalke 04 van dinsdag. Die vrijdag daarna wacht alweer een thuisduel met VfL Wolfsburg. Bayern bezit na vier competitieduels negen punten, eentje minder dan Hannover 96. Ook het Borussia Dortmund van Peter Bosz kan Bayern nog passeren indien het zondag afrekent met 1. FC Köln. Voor 1899 Hoffenheim – zondag tegen Hertha BSC – geldt hetzelfde.

Lees hier de verslagen van de overige Bundesliga-duels

Bekijk hier alle rangen en standen in de Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.