Weer geen thuiszege De Guzman en Willems, Wolfsburg zakt terug

Jetro Willems en Jonathan De Guzman wachten nog ook na het bezoek van FC Augsburg op hun eerste thuiszege met Eintracht Frankfurt. Trainer Andries Jonker kon geen winnende formule voor zijn VfL Wolfsburg bedenken bij VfB Stuttgart.

Eintracht Frankfurt – FC Augsburg 1-2
FC Augsburg was op 22 april de laatste die een Bundesliga-duel in de Commerzbank Arena verloor. Vijf maanden later was het de formatie van trainer Manuel Braun die een extra hoofdstuk toevoegde aan de treurige thuisreeks van Eintracht Frankfurt.

In de 21ste minuut zette Philipp Max de eerste stap door de bal na een vrije trap vanaf de rechterzijkant direct in verre hoek te schieten. De defensie van Eintracht Frankfurt, met keeper Lukas Hradecky in het bijzonder, mocht zich deze treffer aanrekenen.

De thuisploeg liet voor rust met Willems en De Guzman in de basis te weinig zien om een doelpunt te verdienen. In de tweede helft maakte Eintracht meer aanspraak op de gelijkmaker. De Guzman zag zijn schot over gaan, terwijl Sébastien Haller in zeer kansrijke positie de bal verkeerd raakte.

Aan de andere kant was Ja-Cheol Koo zeer dicht bij de genadeklap na voorbereidend werk van Alfred Finnbogason, die een kwartier voor tijd eveneens verzuimde de wedstrijd op slot te gooien voor FC Augsburg. Dat gebeurde niet veel later alsnog. Met een schitterend afstandsschot maakte Caiuby een einde aan de onzekerheid voor de gasten, die speelden met Jeffrey Gouweleeuw in de basis. De aansluitingstreffer van Luka Jovic uit een voorzet van De Guzman was te weinig, ook omdat de Nederlandse aangever in de blessuretijd pech had met zijn gevaarlijke schot.

VfB Stuttgart – VfL Wolfsburg 1-0
Voor Daniel Didavi was het een bijzondere ontmoeting. De 27-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg verdedigde in totaal achttien jaar de kleuren van VfB Stuttgart. Maar zijn terugkeer op het oude nest werd geen succes.

VfB Stuttgart leidde bij rust terecht door een treffer van Chadroc Akolo, die kort voor rust na voorbereidend werk van Anastasios Donis de 1-0 voor zijn rekening nam. In de tweede helft toonde VfL Wolfsburg met Paul Verhaegh als invaller beterschap. Maar het gemis van spits Mario Gómez door een enkelblessure deed zich voelen bij Die Wölfe, die ondanks een slotoffensief met lege handen bleven en daardoor naar de dertiende plaats zakten. Stuttgart speelde de laatste minuten met tien man na het uitvallen van Christian Gentner nadat alle wissels al waren gebruikt. De aanvoerder kon niet verder na een botsing met keeper Koen Casteels.

Werder Bremen – Schalke 04 1-2
Ludovic Sané zorgde in de twintigste minuut voor goede hoop bij Werder Bremen de eerste zege van het seizoen te kunnen boeken. De Franse verdediger, die na een corner met een schot van tien meter de score opende tegen Schalke 04, was twee minuten later hoofdrolspeler bij de gelijkmaker.

In een poging met een omhaal in het eigen strafschopgebied voor opruiming te zorgen raakte Sané niet de bal maar het hoofd van teamgenoot Milos Veljkovic, die zonder het te beseffen de bal met het hoofd in zijn eigen doel werkte. In de slotfase bleek dat de voorbode voor een nederlaag. Leon Goretzka hielp Schalke met zijn goal in de 83ste minuut aan de zege, waarmee het blijft meedoen in de top van de Bundesliga. Werder blijft met één punt in de onderste regionen bivakkeren.

Alle uitslagen en de stand in de Bundesliga.