Ancelotti reageert ontspannen op rel Robben - Lewandowski

Reacties

Bayern München blijft ondanks de zege op Anderlecht nog een vat vol buskruit. Trainer Carlo Ancelotti toont zijn ontspannen kant en relativeert de rel tussen Robert Lewandowski en Arjen Robben.

Ancelotti reageert ontspannen op rel Robben - Lewandowski

Lewandowski had in de aanloop naar het Champions League-duel met Anderlecht (3-0) voor de nodige wrevel gezorgd bij Bayern door openlijk zijn vraagtekens te zetten bij het transferbeleid van de Beierse grootmacht. De tegenvallende optredens hadden de spanning in München toch al flink opgevoerd. Zijn uitspraken waren olie op het vuur.

De Pool had dinsdag op het veld zijn antwoord willen geven op alle ophef, maar zorgde na zijn openingstreffer tegen Anderlecht juist voor meer irritatie door zijn egoïstische spel. Zo ging hij in de 72ste minuut tevergeefs voor eigen succes en zag hij daarbij Robben over het hoofd. De Oranje-international reageerde verbitterd en schudde demonstratief zijn hoofd.

Een rel was geboren, zeker omdat Robben na afloop een sneer uitdeelde naar Lewandowski. 'Het gaat om het voetbal, er is nog genoeg aan ons spel te verbeteren. We zouden ons daarop moeten concentreren, en dat geldt niet alleen voor Robert. We moeten niet zoveel praten, maar het op het veld laten zien', zei de aanvaller, die overigens in zijn eerste maanden bij Bayern de bijnaam Aleinikov kreeg vanwege zijn solistische optredens.

Maar drie dagen later is het weer pais en vree tussen de twee kemphanen. Volgens Ancelotti was het voorval niet meer dan het gedeelde verlangen om het beste voor de ploeg te bewerkstelligen.

'Het kan altijd gebeuren dat een speler ongelukkig is, omdat een collega de bal niet afgeeft', toonde de Italiaan begrip. 'Dat is dinsdag ook gebeurd met Robben en Lewandowski. Maar aan het einde van de rit gaat het er bij beiden alleen maar om om het maximale te bereiken.'

Ook de ruzie met Franck Ribéry is uit de wereld. De Franse aanvaller gooide dinsdag uit woede over zijn wissel boos zijn shirt weg. 'Ik heb met hem gesproken. Het is allemaal goed, er is geen probleem. Ik begrijp zijn reactie', aldus Ancelotti een dag voor het Bundesliga-duel met FSV Mainz 05.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.