Robben gaat met wonderschone goal strijd aan met Ronaldo, Messi en Rakitic

Reacties

Arjen Robben maakt kans om onderscheiden te worden met de prijs voor het mooiste doelpunt in het voorbije Champions League-seizoen. Eén van de twee treffers die hij in november maakte tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Benfica is genomineerd.

Robben gaat met wonderschone goal strijd aan met Ronaldo, Messi en Rakitic

Tijdens de ontmoeting met de Portugezen in de groepsfase slalomde Robben meerdere tegenstanders voorbij, waarna hij doelman Odisseas Vlachodimos het nakijken gaf met een prachtig schot en de 1-0 op het bord zette.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Robbens doelpunt neemt het op tegen drie andere treffers van grote klasse. Zo is de prachtige goal van Cristiano Ronaldo tegen Manchester United, eveneens in de groepsfase van de Europese competitie, ook kandidaat om verkozen te worden tot mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen.

De Portugees nam in die wedstrijd een lange bal van Leonardo Bonucci ineens op de slof en deed zijn oude club daarmee pijn. Ook Ivan Rakitic maakt kans met het enige doelpunt dat hij afgelopen seizoen in Europees verband op zijn naam schreef. De Kroaat volleerde in oktober prachtig raak in de groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Het laatste doelpunt dat kans maakt om de prestigieuze prijs te winnen, is de rake vrije trap van Lionel Messi tegen Liverpool. De Argentijn schoot van zeker 25 meter afstand de bal feilloos binnen en maakte daarmee zijn twaalfde doelpunt van de Europese jaargang.

Op de website van de UEFA kan gestemd worden op de winnaar. Tot wanneer de verkiezing loopt laat de Europese bond niet weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.