River Plate en Boca Juniors leggen zich neer bij Superclásico in Bernabéu

Reacties

River Plate en Boca Juniors lijken er toch vrede mee te hebben dat de finale van de strijd om de Copa Libertadores wordt afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid. Eerder gingen beide clubs nog in beroep tegen de beslissingen van de CONMEBOL.

River Plate en Boca Juniors leggen zich neer bij Superclásico in Bernabéu

River Plate meldt dat de selectie dinsdag in het stadion overnacht om vervolgens op woensdagochtend om 08.30 uur de laatste training af te werken voordat de reis naar Madrid begint. Boca maakte dinsdag de 24-koppige selectie bekend die naar Spanje afreist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De CONMEBOL maakte donderdagavond bekend dat het stadion van Real Madrid op zondag 9 december het decor zal zijn van de inmiddels veelbesproken tweestrijd tussen River en Boca. Twee weken geleden ging de return in Estadio Monumental, de thuishaven van River Plate, uiteindelijk helemaal niet door na de aanval op de spelersbus van Boca.

De Zuid-Amerikaanse bond boog zich over een alternatieve locatie. Volgens voorzitter Alejandro Domínguez had de CONMEBOL zich met voetbaltempel Santiago Bernabéu geen beter decor kunnen wensen. 'Spanje is het land met de grootste Argentijnse populatie. Madrid is een van de veiligste steden ter wereld en heeft een geweldige voetbalcultuur.'

Ronaldo en Messi
Volgens de Spaanse krant AS heeft Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez geregeld dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de wedstrijd live zullen aanschouwen in de presidentiële skybox van Pérez. Het zou de eerste keer zijn dat Ronaldo terugkeert bij de club die hij afgelopen zomer verruilde voor Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.