Ribéry-opvolger Perisic gaat met Bayern voor de Champions League

Reacties

Bayern München heeft de komst van Ivan Perisic afgerond. De Duitse grootmacht huurt de aanvaller voor de rest van het seizoen van Internazionale en heeft daarbij een optie tot koop bedongen.

Ribéry-opvolger Perisic gaat met Bayern voor de Champions League

De dertigjarige Perisic was zeker niet de nummer één op het lijstje van Bayern. De Duitse topclub probeerde het eerder bij onder anderen Leroy Sané en Nicolas Pépé, maar zij bleken om uiteenlopende redenen niet haalbaar. Daarop kwam de club uit bij de ervaren Kroaat, die bij Inter niet voorkwam in de plannen van de nieuwe trainer Antonio Conte.

Bayern betaalt naar verluidt vijf miljoen euro om Perisic een jaar te huren en kan hem vervolgens voor twintig miljoen euro definitief inlijven. De Bundesliga is bepaald geen onbekende competitie voor de aanvaller, die eerder immers al uitkwam voor Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg. In de zomer van 2015 verkocht die laatste club hem voor negentien miljoen euro aan Inter.

'Ik ben erg blij om terug in Duitsland te zijn', zegt Perisic op de website van zijn nieuwe club. 'Bayern is een van de grootste clubs van de wereld. We willen niet alleen om de landstitel en DFB Pokal strijden, maar zeker ook om de Champions League.'

Overigens is Bayern nog niet klaar op de transfermarkt. Perisic moet met Kingsley Coman gaan uitvechten wie de linkerkant van de aanval gaat bemannen, maar op rechts is er met Serge Gnabry maar één echte optie aanwezig. De Duitse grootmacht wil voor het sluiten van de markt daarom nóg een aanvaller binnenhalen. De namen van Gareth Bale, Philippe Coutinho en Steven Bergwijn worden genoemd in Duitsland, maar het is onduidelijk hoe concreet dat is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.