Rekik en Gudelj beleven valse start met Sevilla

Sevilla is vrijdag bij de start van het seizoen in Spanje tegen een nederlaag aangelopen. De nummer vier van de vorige jaargang verloor van Osasuna. Bij Sevilla stonden Nemanja Gudelj en Karim Rekik negentig minuten op het veld.

Osasuna
Osasuna
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Osasuna-Sevilla vormde de start van het seizoen 2022/23 in La Liga. Waar er vorige week bij de openingswedstrijd van de Eredivisie niet werd gescoord door SC Heerenveen en Sparta Rotterdam, was het in Pamplona al na negen minuten raak. Rubén Peña had de ruimte op de rechterflank en gaf een panklare voorzet op Ezequiel Ávila, die bij de tweede paal raak kopte.

Lang kon Osasuna niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de 1-0 kwam Sevilla langszij. Papu Gómez nam de bal bij de achterlijn aan na een dieptepass van Marcos Acuña. Zijn pass op Rafa Mir was op maat, waarna de aanvaller de 1-1 binnenschoot. Via Thomas Delaney was Sevilla in de eerste helft nog dicht bij de 1-2.

De 1-2 kwam er uiteindelijk niet, maar de 2-1 wel. Na ruim zeventig minuten kreeg Osasuna namelijk een penalty vanwege een overtreding van Gómez. De spelers van Sevilla protesteerden nog omdat ze het een goedkope strafschop vonden, maar konden vervolgens niets anders dan toekijken hoe Aimar Oroz Osasuna vanaf elf meter naar de zege schoot.