Recordtransfer afgerond: Caicedo naar Chelsea

Reacties

Moisés Caicedo verruilt Brighton & Hove Albion voor Chelsea. Beide clubs maken melding van de transfer van de middenvelder, die zich vanaf nu de duurste Premier League-speler ooit mag noemen. Caicedo tekent voor acht jaar, met een optie op nog een jaar.

Recordtransfer afgerond: Caicedo naar Chelsea
© Pro Shots

Chelsea betaalt naar verluidt een kleine 130 miljoen euro voor Caicedo. Liverpool had hetzelfde bedrag voor de defensieve middenvelder over, maar nadat Brighton een bod van The Reds had geaccepteerd, liet Caicedo weten dat hij alleen naar Chelsea wilde verhuizen. De Ecuadoriaan had eerder zijn woord gegeven aan de Londenaren en wilde zich daaraan houden.

Voor Chelsea was dat bericht het signaal om nog een tandje bij te schakelen. The Blues slaagden er eerder niet in om het met Brighton eens te worden over de transfervoorwaarden, maar leggen nu de absolute hoofdprijs op tafel. Caicedo is nog duurder dan Enzo Fernández, die in januari voor 121 miljoen euro naar Chelsea ging en sindsdien de duurste Premier League-speler aller tijden was.

'Ik ben zo blij om bij Chelsea te tekenen. Ik hoefde geen twee keer na te denken toen Chelsea me belde, ik wist gewoon dat ik bij de club wilde tekenen. Het is een droom die uitkomt en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met het team', vertelt Caicedo via de clubkanalen. 

Caicedo speelde maar 53 wedstrijden voor Brighton, dat de middenvelder eerder nog verhuurde aan het Belgische Beerschot. Het afgelopen seizoen beleefde de krachtpatser zijn definitieve doorbraak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.