Recordaankoop Ndombele verrast Mourinho: 'Hij wilde niet spelen'

Reacties

Tanguy Ndombele lijkt zich in de nesten te hebben gewerkt bij Tottenham Hotspur. De recordaankoop zat tegen Brighton & Hove Albion (2-1) op eigen verzoek niet bij de selectie, openbaarde een zichtbaar verbaasde José Mourinho na afloop.

Recordaankoop Ndombele verrast Mourinho: 'Hij wilde niet spelen'
© Pro Shots

Tottenham telde afgelopen zomer 60 miljoen euro neer voor Ndombele, die een sensatie was bij Olympique Lyon. In Engeland heeft hij nog slechts bij vlagen zijn potentie laten zien. Onder Mourinho is de Franse international geen basisspeler meer en tegen Brighton zat hij zelfs helemaal niet bij de selectie. De Portugees kreeg daar na afloop vragen over en hij besloot goudeerlijk te zijn over de reden.

'Ik kan nu niet beweren dat hij geblesseerd is, want we hebben morgen of overmorgen een training die gewoon te bekijken is en daar zal hij bij zijn. Daarom kan ik nu niet zeggen dat hij geblesseerd is. Wat ik wel kan zeggen, is dat hij gisteren aan mij vertelde dat hij zich niet klaar voelde om in actie te komen in deze wedstrijd', aldus Mourinho in gesprek met Sky Sports.

Volgens de Portugese manager mist Ndombele momenteel vertrouwen in zijn eigen lichaam. 'Hij vertelde me niet dat hij niet fit was, maar hij vertelde dat hij niet in staat was om te spelen omdat hij bang was opnieuw geblesseerd te raken. Het zit nog in zijn hoofd dat hij aan het begin van dit seizoen een paar blessures had. Twee, drie of vier spierblessures waren dat, daarom wilde hij niet spelen. Hij is nu niet geblesseerd. Ik kan alleen maar zeggen dat hij er niet klaar voor was, dat is iets anders.'

De 22-jarige Ndombele begon dit seizoen pas acht keer in de basis in de Premier League. In totaal kwam hij dertien keer in actie op het hoogste niveau in Engeland, waarin hij twee keer trefzeker was. De fysiek sterke middenvelder moet door zijn bijrol in Londen vrezen voor zijn plaats in de EK-selectie van Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer T. Ndombélé
Meer over T. Ndombélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.