Rechter bepaalt: Ronaldinho is weer vrij om te gaan waar hij wil

Reacties

Ronaldinho mag na vijf maanden weer terug naar Brazilië. De strafrechter in Paraguay heeft maandag de schikking goedgekeurd die was getroffen door de advocaat van Ronaldinho en zijn broer Roberto.

Rechter bepaalt: Ronaldinho is weer vrij om te gaan waar hij wil
© Pro Shots

Ronaldinho en zijn broer bekenden schuld voor het binnenkomen van Paraguay met valse paspoorten. In maart werd de Braziliaanse oud-international om die reden aangehouden door de politie en belandde hij in de gevangenis. Na het betalen van een borgsom mochten ze de gevangeis inruilen voor een viersterrenhotel in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción, waar ze in huisarrest verbleven.

De rechter heeft het huisarrest nu opgeheven, waardoor Ronaldinho weer mag gaan en staan waar hij wil. 'Hij heeft de vrijheid om naar elk land naar keuze te reizen, maar hij moet ons wel op de hoogte stellen als hij zijn vaste thuisadres gaat veranderen voor de periode van een jaar', zo liet de rechter weten. Ronaldinho ging akkoord met die voorwaarde.

Ronaldinho en zijn broer moeten een boete van respectievelijk 76.000 euro en 93.000 euro betalen. Daarnaast moeten zij zich voor een periode van twee jaar elke drie maanden bij een federale rechter in Brazilië melden. Ronaldinho mag het land wel verlaten, zijn broer Roberto mag het land twee jaar niet uit en krijgt ook een strafblad in Paraguay. Volgens persbureau AFP stappen Ronaldinho en zijn broer zo snel mogelijk op een privévlucht naar Brazilië.

Eerder liet Ronaldinho al weten wat te doen bij het verlaten van Paraguay: 'Het eerste wat ik zal doen als ik verlost ben uit deze nachtmerrie? Ik zal mijn moeder een dikke kus geven. Ze gaat sinds de coronacrisis door een zware tijd heen. Daarna zal ik de impact van deze situatie gaan verwerken en verder gaan met kracht en vertrouwen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ronaldinho Gaúcho
Meer over Ronaldinho Gaúcho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.