Einde Paraguayaanse lijdensweg Ronaldinho komt eindelijk in zicht

Reacties

Ronaldinho lijkt na vijf maanden dan eindelijk te mogen terugkeren naar Brazilië. Zijn advocaat heeft vrijdag een schikking getroffen met de openbaar aanklager in Paraguay.

Einde Paraguayaanse lijdensweg Ronaldinho komt eindelijk in zicht
© Pro Shots

Ronaldinho en zijn broer Roberto hebben in ruil daarvoor schuld bekend voor het binnenkomen van Paraguay met valse paspoorten. In maart werd de Braziliaanse oud-international om die reden aangehouden door de politie en belandde hij in de gevangenis. Begin april mocht de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar zijn cel verlaten, nadat hij een borgsom had betaald.

Ronaldinho en zijn broer hadden hangende het onderzoek van het Openbaar Ministerie nog wel huisarrest en verbleven daarom al maanden in een hotel in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. Nu, na vijf lange maanden, mag het tweetal eindelijk terug naar Brazilië, als de rechter de schikking goedkeurt. De openbaar aanklager heeft verzocht het onderzoek af te sluiten.

'De openbaar aanklager heeft erkend dat er geen sprake is van een misdaad van financiële aard of iets dergelijks', zei Sergio Queiroz, de advocaat van Ronaldinho en zijn broer, vrijdag na het treffen van de schikking. 'Na vijf lange maanden hebben ze aangetoond waar wij al vanaf het begin voor pleitten: dat ze de vervalste documenten zonder hun medeweten hebben gebruikt.'

Ronaldinho en zijn broer komen vrij met een proeftijd van een jaar en moeten een boete van respectievelijk 76.000 euro en 93.000 euro betalen. Daarnaast moeten zij zich voor een periode van twee jaar elke drie maanden bij een federale rechter in Brazilië melden. Ronaldinho mag het land wel verlaten, zijn broer Roberto mag het land twee jaar niet uit en krijgt ook een strafblad in Paraguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ronaldinho Gaúcho
Meer over Ronaldinho Gaúcho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.