Real spoelt bekerkater weg met hoofdrol voor toverende Hazard

Reacties

Uitgerekend op het moment dat Zinedine Zidane ontbrak is Eden Hazard opgestaan bij Real Madrid. De Belg speelde tegen Alavés als bevrijd en schonk zijn trainer samen met Karim Benzema een broodnodige overwinning.

Real spoelt bekerkater weg met hoofdrol voor toverende Hazard
© Pro Shots
Alavés
Alavés
1 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Na het midweekse bekerechec van De Koninklijke (Real werd uitgeschakeld door derdeklasser Alcoyano) waren alle ogen gericht op Madrid. Volgens de Spaanse sportpers zou Zidane niet de kans krijgen zijn tweede trainerstermijn af te maken, omdat hij nog voor het weekend zijn congé zou krijgen. Bij aanvang van het duel met Alavés ontbrak Zidane echter wegens een andere reden. De oefenmeester had te kampen met een coronabesmetting.

Van achter zijn televisietoestel thuis zag Zidane hoe zijn elftal hem niet in de steek liet. Eerst werd Real in het zadel geholpen, toen Casemiro Real op voorsprong kopte. Daarna kreeg de trainer hulp uit een hoek waar hij zelf misschien niet eens meer op had gerekend.

Real verdubbelde de score door een treffer van Benzema, maar vooral rol van de aangever, Hazard, mocht er zijn. De Belg, tot nu toe bezig aan een totaal mislukt Madrileens avontuuur, liet eindelijk weer een glimp van zijn klasse zien door met een fraai hakje de assist op de Franse spits te leveren (zie onder). Op slag van rust liet de vleugelaanvaller zien dat het geen incident was, door zelf voor de 3-0 te tekenen.

Na de pauze ging Real door waar het gebleven was: aan de hand van Hazard en Benzema vrolijk verder voetballen. Even leek Alavés-spits Joselu roet in het eten te gooien, toen hij uit een vrije trap snoeihard raak kopte, maar het was de uitblinkende Benzema die aan de illusies eigenhandig een einde maakte. Met zijn tweede van de avond bracht hij de stand op 1-4, waardoor Real in La Liga in het spoor blijft van stadsgenoot Atlético, dat koploper is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.