Ongekende bekervernedering Real Madrid: nietig Alcoyano stunt met tien man

Real Madrid heeft zich woensdagavond verschrikkelijk geblameerd in het toernooi om de Copa del Rey. De miljardenploeg verloor na verlenging bij het zéér bescheiden CD Alcoyano, dat op het moment van de winnende goal zelfs met een man minder stond.

Alcoyano
Alcoyano
nv
2 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Na negen opeenvolgende officiële wedstrijden zonder nederlaag (sinds 5 december) volgde voor De Koninklijke vorige week een domper. De ploeg van trainer Zinedine Zidane verloor in de halve finale van Athletic Bilbao, de ploeg die in de finale later weer won van Barcelona. Daarmee kwam een mooie reeks dus ten einde, maar de dreun van woensdag in het bekertoernooi komt vele malen harder aan dan die nederlaag.

Niemand zal namelijk op een Madrileense nederlaag hebben gerekend, aangezien tegenstander Alcoyano uitkomt op het derde niveau. Bovendien koos Zidane met Marcelo, Casemiro, Federico Valverde, Lucas Vázquez, Isco en Vinícius Júnior voor de nodige bekende namen in de basis. Overigens was de reservebank (met daarop onder anderen Thibaut Courtois, Eden Hazard, Toni Kroos, Karim Benzema en Marco Asensio) minstens net zo indrukwekkend.

Sensatie
Niet geheel verrassend was Real Madrid voor rust de (veel) betere ploeg, zonder dat het daarbij tot écht grote kansen kwam. Het duurde tot op slag van rust voordat de bezoekers de leiding namen. Uit een voorzet van Marcelo kopte Éder Militão raak: 0-1. Dat was voor de anderhalf jaar geleden van FC Porto overgenomen verdediger pas zijn eerste goal in dienst van Real Madrid, met zijn vierde doelpoging. Ook de drie voorgaande doelpogingen waren kopballen.

Die openingsgoal leidde voor de grootmacht overigens niet tot een makkelijkere tweede helft met meer ruimte, want Alcoyano bleef zich dapper verdedigen. En hoe langer de tweede helft duurde, hoe meer de bescheiden thuisploeg in een regelrechte stunt begon te geloven. Terecht, zo bleek in de 79ste minuut. Uit een doorgekopte corner tikte verdediger José Solbes de bal bij de tweede paal binnen, waarmee hij het grote Real Madrid zomaar tot een verlenging dwong.

Daarin pakte Alcoyano-keeper José Juan de spotlights met enkele uitstekende reddingen, ongetwijfeld het hoogtepunt in de carrière van de 41-jarige goalie. De ervaren rot zag echter wel hoe de klus voor zijn ploeg een stuk moeilijker werd, omdat verdediger Ramón López (nota bene in de 72ste minuut ingevallen) in de 103de én de 110de minuut geel kreeg. Maar, zoals het hoort bij een bekersprookje: Alcoyano pakte met een man minder de zege. Juanan Casanova tikte raak uit een voorzet vanaf de linkerkant, waarmee hij bij spelers en staf een enorm feest ontketende.