Real Madrid voorkomt Mbappé-scenario met Vinícius Júnior

Reacties

Vinícius Júnior heeft zijn aflopende contract verlengd bij Real Madrid. De Braziliaanse smaakmaker was volgend jaar transfervrij geweest, ware het niet dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2027 bij Real Madrid houdt.

Real Madrid voorkomt Mbappé-scenario met Vinícius Júnior
© Pro Shots

Real Madrid nam een flinke gok door 45 miljoen euro neer te tellen voor Vinícius Júnior, die toen nog niet eens achttien was. Hij moest daardoor wachten op zijn transfer naar Spanje, maar eenmaal daar ging het erg snel voor de Zuid-Amerikaan. Hij is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen als basiskracht van Real Madrid en wordt gezien als een van de grootste talenten op de Europese velden. De 23-jarige linksbuiten eindigde als zesde in de Ballon d'Or-verkiezing van dit jaar.

Door het aflopende contract op tijd te verlengen, voorkomt Real Madrid een scenario waar het zelf van hoopt te profiteren. Bij Paris Saint-Germain kregen ze het niet voor elkaar om Kylian Mbappé voor langere tijd te binden, waardoor de Fransman over een aflopend contract beschikt. Het is een publiek geheim dat De Koninklijke maar wat graag aan de haal gaat met Mbappé, die in dat geval dus een voorhoede gaat vormen met Vinícius Júnior.

Naar verluidt heeft Real Madrid in het nieuwe contract van Vinícius Júnior een afkoopclausule van één miljard euro laten zetten. Dit is niet ongebruikelijk in Spanje, Barcelona maakt ook regelmatig gebruik van dit soort grote clausules.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.