Real Madrid nu echt gewaarschuwd voor Chelsea: 'We leven nog'

Reacties

Op basis van de beginfase van de eerste halve finale mag Real Madrid van geluk spreken dat er uiteindelijk gelijk werd gespeeld tegen Chelsea. De formatie van trainer Zinedine Zidane leek ondersteboven gelopen te worden, zagen ook de Spaanse media. Toch houden ook die hoop op een goed resultaat in Londen.

Real Madrid nu echt gewaarschuwd voor Chelsea: 'We leven nog'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Het was veelzeggend dat Real tegen Chelsea slechts één schot op doel noteerde, dat was de 1-1 van Karim Benzema. Sinds het seizoen 2003/04 kwam het slechts één keer voor dat Real minder schoten op doel had in een Champions League-wedstrijd, namelijk geen enkele in de confrontatie met Paris Saint-Germain in september 2019. Door de 1-1 tegen Chelsea leeft Real nog, zoals Zidane na afloop ook zei. De trainer zal vooraf op zijn hoede zijn geweest voor de Londenaren, na dinsdag is de waarschuwing helemaal binnengekomen.

'Een gelijkspel om te blijven dromen', kopt de Spaanse krant Marca.
'Een gelijkspel om te blijven dromen', kopt de Spaanse krant Marca.

'In de eerste helft hadden we het heel moeilijk, maar na rust controleerden we de wedstrijd meer', zei Zidane tegen de Spaanse media. 'Chelsea heeft snelle, goede spelers en startte heel goed. Ze staan niet voor niets in de halve finale. De return zal een zware opgave worden, maar we leven nog. Ik ben tevreden met het resultaat. In Londen zullen we goed voor de dag komen. Wij zijn sterk in uitwedstrijden en zetten de tegenstander onder druk.'

Slechts een enkele Spaanse krant ging in op de speelwijze van Real, die bij vlagen toch wat laf leek. De thuisploeg ging nauwelijks op zoek naar de zege, wat ook het ene schot op doel verklaart. Real had het aan de andere kant aan Thibaut Courtois te danken dat Chelsea niet vaker scoorde. Alleen Marca is kritisch na het gelijkspel in Madrid. 'Chelsea heeft Real in leven gehouden, want eigenlijk waren ze al bijna dood en begraven na één wedstrijd', zei de verslaggever ter plaatse.

Niet voor het eerst had Real veel te danken aan Benzema, die met zijn doelpunt voor een redelijke uitgangspositie voor de return in Londen zorgde. Toch is Chelsea in het voordeel. 'Karim maakt veel indruk en ik ben blij voor hem', vervolgde Zidane. 'Ik ben niet verrast door wat hij kan. Het belangrijkste vandaag was de inzet. Chelsea is erg goed, dan ga je het lastig krijgen. In Londen moeten we winnen.'

Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.