Real leeft nog: bevlieging Benzema antwoord op sterke start Chelsea

Reacties

Na de eerste negentig minuten in de halve finale van de Champions League kan het nog alle kanten op tussen Real Madrid en Chelsea. Een fraaie treffer van Karim Benzema bleek voor de ploeg van Zinedine Zidane voldoende om de Londenaren een halt toe te roepen. 

Real leeft nog: bevlieging Benzema antwoord op sterke start Chelsea
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Chelsea
Chelsea

De laatste weken kwam er bij Real wat zand in de motor met doelpuntloze gelijke spelen tegen Getafe en Real Betis en ook tegen Chelsea kwam de Madrileense machine moeizaam op gang. De Londenaren kwamen verreweg het beste uit de startblokken, creëerden meteen drie goede kansen en bij de derde was in het de veertiende minuut ook raak. Christian Pulisic bleef opvallend rustig nadat hij de bal had ontvangen van Antonio Rüdiger, omspeelde Thibaut Courtois en schoot de bal langs Raphaël Varane tegen de touwen: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pulisic deed daarmee wat geen enkele andere speler de laatste vier duels van Real was gelukt: Courtois passeren. De Belg hield tegen Liverpool, Getafe, Cádiz én Betis de nul en leek die serie aanvankelijk een vervolg te geven tegen Chelsea toen Timo Werner in korte tijd twee grote kansen om zeep hielp. Eerst schoot de dit seizoen al zo vaak ongelukkige Duitse miljoenenaankoop de bal van dichtbij tegen de zo moeilijk te kloppen Courtois aan, even later kreeg Werner zijn voet niet tegen een voorzet van César Azpilicueta.

Het was een wereld van verschil met wat Benzema liet zien in de stromende regen in Madrid. De 33-jarige Fransman nam zijn ploeg op indukwekkende wijze bij de hand. Real had nog niks gecreëerd toen de clubtopscorer de bal met links van afstand tegen de buitenkant van de bal knalde. Het bleek een waarschuwing voor wat komen ging. In de 29ste minuut toonde Benzema opnieuw zijn klasse door de bal na een corner omringd door spelers van Chelsea aan te nemen met het hoofd en prachtig raak te volleren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benzema bracht Real daarmee terug in de wedstrijd en gaf Zidane zo hoop op zijn eerste zege in vijf ontmoetingen met Thomas Tuchel. Als trainer van Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain verloor de Duitser nog niet van zijn Franse collega (drie keer gelijk, één overwinning), maar dinsdagavond zag Tuchel hoe zijn ploeg de grip op het duel verloor. Er ging na de sterke openingsfase nauwelijks meer gevaar uit van Chelsea, waardoor Hakim Ziyech in de 66ste minuut net als Kai Havertz en Reece James zijn eentree mocht maken.

Aan Madrileense kant was op dat moment met Eden Hazard eveneens een verse kracht binnen de lijnen gekomen. Voor de Belg betekende het een weerzien met de club die hij in 2019 na zeven succesvolle jaren verruilde voor Real. Hazard kon het verschil bij zijn tweede optreden na zijn rentree echter niet maken, zoals ook Ziyech zijn stempel niet kon drukken. De ex-Ajacied probeerde het wel, bijvoorbeeld met een door de foutloos fluitende Danny Makkelie toegekende vrije trap. Die eindigde echter recht in de handen van Courtois.

Real kon aan de andere kant ook weinig klaarspelen. Het bleef bij de briljante bevlieging van Benzema uit de eerste helft. Varane probeerde het nog wel met een kopbal uit een corner, maar echt in de problemen kwam Chelsea niet meer. Dat keert daardoor met een prima uitgangspositie terug uit Madrid voor de return op 5 mei op Stamford Bridge, maar ook Real heeft nog alle kans. Dat het onder Zidane in veertien van de vijftien knock-outduels doorging, zal de Madrilenen sterken dat de vierde CL-finale onder zijn leiding haalbaar is.

Wo 5 mei 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.