Real Madrid degradeert Huntelaar tot jeugdspeler

Binnen enkele dagen wordt duidelijk waar Klaas-Jan Huntelaar komend seizoen gaat voetballen. Een vertrek bij Real Madrid is zo goed als zeker. De 25-jarige spits wordt bij De Koninklijke behandeld als een jeugdspeler.

Real Madrid degradeert Huntelaar tot jeugdspeler

Huntelaar reisde maandag niet mee met de selectie van Real Madrid naar een trainingskamp in Ierland. De verbanning van de centrumspits vormde het slotstuk van een week waarin hem duidelijk werd gemaakt dat hij niet meer welkom is bij de Spaanse topclub.

Op vrijdag, de dag dat Real de voorbereiding op het nieuwe seizoen startte, voerde Huntelaar een gesprek met trainer Manuel Pellegrini en technisch directeur Jorge Valdano. Daarin kreeg de Oranje-international te horen dat hij niet in de plannen van de nieuwe clubleiding voorkomt. Tijdens de daaropvolgende trainingen voegde Real de daad bij het woord. Huntelaar mocht nog wel aan de inleidende oefeningen deelnemen, maar tijdens partijspelen moest hij samen met enkele jeugdspelers toekijken.

De Madrilenen hopen dat de spits zo snel mogelijk ingaat op een aanbieding van VfB Stuttgart. Buiten medeweten van Huntelaar bereikte Real vorige week een akkoord met de Duitse club, die zich bereid toonde een transfersom van achttien miljoen euro te betalen. Als Stuttgart volgende maand de voorronde van de Champions League overleeft, komt daar nog eens twee miljoen bovenop.

'Buitengewone spelers kosten buitengewoon veel geld', reageerde Stuttgart-voorzitter Erwin Staudt in Kicker op de transfersom voor Huntelaar. De Duitse club heeft een ruim transferbudget na de verkoop van Mario Gomez aan Bayern München. De Duitse international leverde 35 miljoen euro op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen