Transferdagboek 14 juli: Huntelaar voor Adebayor

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Na het losweken van Mancunian Carlos Tévez heeft Manchester City zijn pijlen gericht op een andere aansprekende aanvaller met ervaring in de Premier League. Volgens The Sun hebben The Citizens er bijna dertig miljoen euro voor over om Emmanuel Adebayor weg te plukken bij Arsenal.

Transferdagboek 14 juli: Huntelaar voor Adebayor

The Gunners, die op het punt staan Marouane Chamakh over te nemen van de Franse kampioen Girondins Bordeaux, zouden de opbrengsten op hun beurt gebruiken om de belangstelling voor Klaas-Jan Huntelaar concreet te maken. En daarmee
VfB Stuttgart en Tottenham Hotspur af te troeven in de strijd om de bij Real Madrid overbodige Nederlandse spits.

Aan de transfersoap David Villa is een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Weigerde Valencia de spits eerst nog in de verkoop te zetten, voorzitter Manuel Llorente heeft nu volgens Marca een prijskaartje gehangen om de nek van de international. 'Minimaal vijftig miljoen of hij blijft bij Valencia', zou Barcelona te horen hebben gekregen.

Volgens diezelfde Spaanse krant grijpt Atlético Madrid naast Andrea Pirlo. De Italiaanse middenvelder volgt namelijk trainer Carlo Ancelotti naar Stamford Bridge. Chelsea zou voor de spelmaker een bedrag van achttien miljoen euro overmaken aan AC Milan, dat het geld gebruikt om de Braziliaanse middenvelder Hernanes los te weken bij São Paulo. Overigens moet dan wel een een gat worden overbrugd. De Braziliaanse club wil dertig miljoen, waar AC Milan met een openingsbod van slechts tien miljoen is gekomen.

Bekijk hier al onze video's