Real maakt met scorende Ronaldo einde aan belabberde reeks

Na drie competitiewedstrijden op rij zonder overwinning heeft Real Madrid zondagmiddag aan het zelfvertrouwen gewerkt. Deportivo La Coruña kwam in Madrid nog wel op een verrassende voorsprong, maar Real toonde veerkracht en liep uit naar een ruime zege: 7-1. Cristiano Ronaldo scoorde eindelijk weer.

De Portugees verkeert niet in zijn beste vorm en hielp ook tegen Deportivo weer een paar grote kansen om zeep, maar was toch verantwoordelijk voor de 5-1 en 6-1. Ook Gareth Bale en Nacho Fernández scoorden tweemaal in de ruime zege van Real, dat nu vijf punten minder heeft dan Valencia en acht punten minder dan Atlético. Deze twee ploegen gingen zaterdag in de fout tegen Las Palmas (2-1) en Girona (1-1).

Achterstand
Na nederlagen tegen Barcelona en Villarreal en een gelijkspel tegen Celta was Real wel weer eens toe aan een succesje in de competitie en de ploeg van Zinedine Zidane begon ook goed aan het thuisduel met Deportivo. Toch kwamen de bezoekers na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Florin Andone kopte de bal door naar Lucas Pérez, die met een lage voorzet de assist leverde op de openingstreffer van Adrián López.

De supporters in Santiago Bernabéu voelden de bui al hangen, maar Real stelde nog voor rust orde op zaken. Kort nadat Marcelo de paal had geraakt zorgde Nacho na een combinatie met de linksback voor de gelijkmaker en Bale schoot kort voor de onderbreking op prachtige wijze de 2-1 tegen de touwen. Ook Bale werd bediend door Marcelo en de Welshman krulde de bal met een schitterend schot via de binnenkant van de paal in de verre hoek.

Gareth Bale wordt gefeliciteerd met zijn fraaie goal.

In de tweede helft regende het kansen voor Real. De thuisploeg ging vol goede moed op jacht naar meer doelpunten en liep uit via een rake kopbal van Bale uit een corner en een prachtig geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Luka Modric. Na laatstgenoemd doelpunt nam de concentratie duidelijk af en kreeg Andone in een kort tijdsbestek twee enorme kansen op de 4-2. Eerst raakte de aanvaller van Deportivo de bal echter verkeerd en vervolgens gleed Dani Carvajal het leder net voor de doellijn weg.

De wedstrijd bevond zich in een knotsgekke fase en Ronaldo schreef een enorme misser op zijn naam. Niet lang daarna wist de aanvaller echter alsnog een einde te maken aan zijn doelpuntendroogte, door een voorzet van Casemiro binnen te lopen, en met een rake kopbal (waarbij hij wel een flinke hoofdwond opliep) zorgde CR7 er ook voor dat hij nu weer samen met Bale clubtopscorer is van Real in dit seizoen. Beide aanvallers staan op zes treffers. Het slotakkoord kwam op naam van Nacho; volgende week wacht voor Real de zware uitwedstrijd tegen Valencia.

Cristiano Ronaldo liep bij de 6-1 een flinke hoofdwond op.