Valencia verliest zelfbeheersing en laatste titelkansen bij Las Palmas

Reacties

Las Palmas heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd in La Liga door Valencia te verslaan. In navolging van Girona eerder op de dag tegen Atlético Madrid bewees ook de ploeg van Gran Canaria koploper Barcelona een dienst door een titelkandidaat te kloppen: 2-1.

Valencia verliest zelfbeheersing en laatste titelkansen bij Las Palmas

Las Palmas beleefde tot nu toe een verschrikkelijk seizoen en de nieuwe coach Paco Jémez is al de derde hoofdtrainer van deze jaargang. In de eerste vier duels onder de aangewezen redder in nood werd niet één keer gewonnen en vorige week was er zelfs een 6-0 nederlaag tegen promovendus Girona. Spelers zaten huilend in de kleedkamer na de afgang, vertelde Jémez, die Oussama Tannane kort na zijn entree al richting uitgang stuurde.

Het op revanche beluste Las Palmas werd zaterdagavond enigszins geholpen door Valencia-coach Marcelino (foto), die onder anderen sterspeler Gonçalo Guedes op de bank hield. Met een veredelde B-ploeg sloeg de nummer drie van Spanje al verrassend snel toe tegen de zo kwetsbare laagvlieger. Santi Mina knikte de bal al in de vijfde minuut in het doel uit een hoekschop.

Waar er vorige week geen houden aan was voor Las Palmas, rechtte de hekkensluiter nu de rug. Dat resulteerde in de twintigste minuut in de gelijkmaker van Jonathan Viera. De aanvallende middenvelder was alert in het strafschopgebied en werkte van dichtbij de gelijkmaker binnen tegen zijn oude club.

Kort na rust ging het volledig mis voor Valencia, dat anderhalve week geleden in het bekertoernooi nog met 4-0 te sterk was voor de eilandbewoners. De rollen werden nu omgedraaid na hands van Gabriel Paulista. De verdediger was zo verbolgen over de beslissing van scheidsrechter José Munuera om een strafschop toe te kennen en geel te geven, dat hij vanwege het beledigen van de arbiter direct zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. Jonathan Calleri benutte de penalty overtuigend: 2-1.

Met tien man en Guedes, Simone Zaza en Luciano Vietto als invallers kon Valencia niet echt meer een vuist maken. De bezoekers, waar Rúben Vezo in de slotfase nog zijn tweede gele kaart kreeg voor een elleboogstoot, ontsnapten aan een grotere nederlaag tegen Las Palmas. De degradatiekandidaat heeft de rode lantaarn door de eerste overwinning sinds zeven wedstrijden overgedragen aan Málaga. Valencia blijft derde en heeft een achterstand van elf punten op koploper Barcelona, dat zondagavond de lastige uitwedstrijd tegen Real Betis speelt (aftrap 20.45 uur).

Volgende week wacht voor Los Che de topper tegen Real Madrid, dan zijn Paulista en Vezo dus niet beschikbaar.

Villarreal – Levante 2-1
Bij afwezigheid van de geschorste Carlos Bacca heeft Enes Ünal zijn waarde bewezen voor Villarreal, uitgerekend in de derby tegen zijn voormalige club. De ex-spits van FC Twente werd dit seizoen van eind oktober tot eind december verhuurd aan Levante en keerde vervolgens terug naar El Madrigal om voor zijn tweede kans te gaan. De twintigjarige Turk kende namelijk een stroeve seizoenstart, waarin hij amper aan de bak kwam.

Na het vertrek van Cédric Bakambu is Ünal wat gestegen in de pikorde. Met een rush over de rechterflank en vervolgens een uitstekende voorzet op Denis Cheryshev, die de bal bij de tweede paal binnengleed voor de 2-0, was de spits belangrijk. Manu Trigueros had Villarreal daarvoor al op voorsprong gezet en de aansluitingstreffer van Marti Roger in de extra tijd kwam voor de bezoekers te laat om de spanning terug te brengen.

Villarreal is door de zege wel in ieder geval voor even Real Madrid voorbij. De Koninklijke kan de vierde plaats weer overnemen als het zondagmiddag (16.15 uur) op eigen grond wint van Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.