Madrid-beul Girona helpt Barça opnieuw na ongelukkige wissels Simeone

Reacties

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag in La Liga opnieuw punten verspeeld tegen Girona, waardoor koploper Barcelona optimaal kan profiteren. De nummer twee van Spanje kwam in eigen huis tegen de promovendus niet verder dan 1-1.

Madrid-beul Girona helpt Barça opnieuw na ongelukkige wissels Simeone

Bij zijn rentree in La Liga tegen Getafe twee weken geleden scoorde Costa en kreeg de van Chelsea overgenomen spits ook direct rood. De Spaanse international zat zijn schorsing vorig weekend uit, draaide nog wat verder warm in het bekertoernooi en begon tegen Girona met Antoine Griezmann in de aanval. Middenvelders Gabi en Koke kregen van trainer Diego Simeone wel rust met het oog op de Copa del Rey-return tegen Sevilla. Atlético moet dinsdag in de kwartfinale een 2-1 achterstand goedmaken.

Atlético speelde allesbehalve groots en het spel van Girona droeg zoals verwacht ook niet bij aan de attractiviteit van de wedstrijd. Een geweldige lichaamsbeweging van Ángel Correa was het schamele hoogtepunt in het eerste halfuur. Maar één versnelling was genoeg om Girona tot achtervolgen te dwingen. Bij een gestrande Atlético-aanval was er even desorganisatie bij de bezoekers en Thomas Partey bracht de bal na slecht uitverdedigen opnieuw in met een stiftje. De vrijgekomen Diego Costa legde met zijn hoofd de bal terug op Griezmann, die knap raak volleerde: 1-0.

De thuisploeg kreeg na rust wel kansen op meer, maar hield Girona in de wedstrijd door de slordige afwerking. Simeone wisselde ondertussen uit voorzorg Diego Costa, die na een uur zijn plaats afstond aan Kévin Gameiro. Tien minuten later werd Griezmann naar de kant gehaald ten faveure van Koke. Uitgerekend kort daarna ging het mis voor Atlético. Koke werkte bij de achterlijn erg slecht weg door de bal tientallen meters de lucht in te trappen, maar zonder diepte. Nog in het strafschopgebied van de Madrilenen kopte Bernardo Espinosa richting het vijfmetergebied en op de rand daarvan was Portu de uitgekomen Jan Oblak te snel af. Voor de middenvelder van Girona was de gelijkmaker al zijn achtste competitiegoal van het seizoen.

De verdedigers van Girona hadden hun handen weer vol aan Diego Costa.
De verdedigers van Girona hadden hun handen weer vol aan Diego Costa.

Zonder zijn twee beste aanvallers begon de zoektocht naar de voorsprong voor Atlético opnieuw. Met Vitolo als vervanger van Sime Vrsaljko hoopte Simeone dat gemis te compenseren. De invaller kwam vrijwel direct in kansrijke positie uit een voorzet vanaf rechts, maar ging tevergeefs naar de grond in de hoop op een strafschop. Gameiro liet even later na van dichtbij binnen te tikken uit een voorzet van Partey.

Even leek het nog helemaal mis te gaan voor Atlético. Girona-spits Michael Olunga brak in de extra tijd door en werd op weg naar het Atlético-doel onderuit geschoffeld door de uitgekomen Oblak. De keeper kwam weg met geel, waarschijnlijk omdat Stefan Savic nog achter hem stond. Girona deed niets zinvols met de toegekende vrije trap, maar pakte dus wel wederom verrassend een punt tegen Atlético. In de eerste speelronde speelde de promovendus ook al knap gelijk tegen de titelkandidaat, terwijl Girona in eigen huis ook al won van Real Madrid (2-1).

Atlético blijft in La Liga vooralsnog tweede. Valencia kan de ploeg van Simeone zaterdagavond op doelsaldo passeren als het wint op bezoek bij Las Palmas (aftrap 20.45 uur). Barcelona komt zondagavond in actie in Sevilla tegen Real Betis en kan dan met een overwinning een voorsprong van elf punten nemen op de dichtstbijzijnde achtervolger.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.