Real houdt Atlético onder zich na zwaar teleurstellende derby

Reacties

Atlético Madrid en Real Madrid hebben zaterdag teleurgesteld in de stadsderby in La Liga. Beide teams kregen maar een handjevol kansen. Real zal het meest tevreden zijn met een punt, aangezien de ploeg in ieder geval voorlopig de koploper van Spanje blijft.

Real houdt Atlético onder zich na zwaar teleurstellende derby
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

In juli eindigde de confrontatie tussen Atlético en Real tijdens de voorbereiding nog in 7-3, maar nu kende de stadsderby veel minder spektakel. Zinedine Zidane had flink wat wijzigingen doorgevoerd bij Real. Alleen Sergio Ramos, Nacho, Casemiro en Toni Kroos stonden woensdag tegen Osasuna (2-0 winst) ook in de basis. Voorin stonden Gareth Bale, Eden Hazard en Karim Benzema, die moeite hadden om zich te onderscheiden. Tegen Osasuna vielen Vinícius Júnior en invaller Rodrygo nog op met goals.

Het aantal kansen viel tegen in Madrid. Atlético-goudhaantje João Félix schoot al vroeg naast en deed dat vlak voor rust nog een keer. Tussendoor slaagde Thomas Partey er niet in om de vrij lopende Koke te bereiken. Een van de weinige wapenfeiten van Real in de eerste helft kwam van Kroos, die met een schot van afstand keeper Jan Oblak tot een redding dwong. Aan de andere kant voorkwam Thibaut Courtois dat Kieran Trippier kon scoren.

Het begin van de tweede helft was veelbelovend met een kopbal van Ángel Correa, die in de rust de licht geblesseerd geraakte Vitolo had vervangen, maar daar bleef het even bij. Real waagde via Bale twee nauwelijks gevaarlijke pogingen en verder kabbelde het duel voort. Het aantal kansen was op een hand te tellen. Zo kopte Saúl Ñíguez voorlangs uit een corner van Koke. Kort daarvoor had Atlético-trainer Diego Simeone, tot onvrede van het publiek, Félix van het veld gehaald voor Marcos Llorente.

Oblak reddende engel
Met nog een kwartier op de klok liet Benzema het publiek in Wanda Metropolitano wakker schrikken met een goede kopbal uit een voorzet van Nacho. Oblak had een uitstekende redding in huis en bokste de bal uit zijn linkerhoek. Zidane greep vervolgens in en haalde de tegenvallende Hazard naar de kant voor James Rodríguez. In de slotfase ging ook Benzema er nog af voor Luka Jovic, maar een doelpunt viel er niet meer in Madrid.

Real staat met vijftien punten uit zeven wedstrijden nog altijd bovenaan in La Liga, maar dat kan zondag veranderen. Real Sociedad gaat op bezoek bij Sevilla en komt bij winst op zestien punten. Atlético heeft nu veertien punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.