De zeven nieuwe gezichten van Atlético Madrid

Reacties

Steentje voor steentje; jarenlang paste Diego Simeone minutieus nieuwe spelers in. De trainer van Atlético Madrid boetseerde dit decennium een bouwwerk dat afgelopen zomer afbrokkelde. Het herstelwerk is in volle gang: de zeven nieuwelingen krijgen een spoedcursus in de intense methode-Simeone. Hoe staan zij ervoor in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal en koploper Real Madrid?

De zeven nieuwe gezichten van Atlético Madrid
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

KIERAN TRIPPIER

Een Engelse lad in rojiblanco, het is even knipperen met de ogen. Maar Trippier pikt de lessen van assistent-trainer Germán Burgos, de rücksichtslose rechterhand van Simeone, snel op. 'Tijdens de eerste training volgde hij me overal en legde telkens uit waar ik moest staan', vertelde Trippier, die overkwam van Spurs, aan The Guardian na afloop van het duel met Juventus in de Champions League (2-2). De rechtsback denderde over de flank en met zijn fijnbesnaarde traptechniek leverde hij de assist voor de late gelijkmaker van Héctor Herrera. Marca noemde Trippier éxito express, 'de succesexpress', en riep hem uit tot de beste zomeraankoop. Trippier heeft de strijd met Santiago Arias om de erfenis van Juanfran gewonnen.

FELIPE

Een ervaren Braziliaan die zorgt voor rust in de defensie. Felipe speelde tot vorige week pas één minuut, maar bleef de hele wedstrijd staan tegen Celta de Vigo en Mallorca. In de voorgaande wedstrijden in september lukte het Atlético niet de nul te houden, met Felipe wel. De dertigjarige Braziliaan was tot 2016 actief in zijn vaderland en groeide bij FC Porto uit tot een absolute sterkhouder. Routinier Stefan Savic en nieuweling Mario Hermoso zijn de concurrenten van Felipe voor de plaats naast de onomstreden José Maria Giménez, de Uruguayaanse leerling van de vertrokken Diego Godín. Felipe maakt tot dusver de beste indruk.

MARIO HERMOSO

Hij is idolaat van Sergio Ramos en doorliep zelf ook de jeugdopleiding van Atlético's rivaal. Via Espanyol keerde de linksbenige verdediger als Spaans international terug in Madrid. Daar is hij voorlopig nog geen schim van de veelzijdige stopper die vorig jaar imponeerde in Barcelona. Hermoso speelde in de eerste twee competitieduels als sobere linksback. Daarna zakte de 24-jarige verdediger door het ijs in het hart van de defensie in de wedstrijd tegen Eibar (3-2). Hermoso liet zich wegtrekken bij de eerste goal van Eibar en maakte een onzekere indruk.

RENAN LODI

De ene Braziliaanse linksback vertrok naar zijn vaderland, de andere kwam. Filipe Luis verkaste naar Flamengo en Atlético pikte Lodi op bij de Braziliaanse middenmoter Club Athletico Paranaense. Vorig weekend leek de vervanger van Luis telkens een nieuwe adem te vinden: Lodi dook te pas en te onpas op achter de verdediging van Celta de Vigo. Hij was het lichtpuntje van Atlético bij het doelpuntloze gelijkspel. Bij de Seleçao is Lodi onderdeel van een wisseling van de wacht. De 21-jarige back kreeg vorige week zijn eerste oproep van bondscoach Tite, die sinds de uitschakeling op het WK in 2018 geen beroep meer deed op Marcelo. Die werd maandag nog tot ieders verbazing gekozen in het FIFPRO Elftal van het Jaar en staat zaterdag tegenover Lodi.

MARCOS LLORENTE

Naast Hermoso en de geschorste Álvaro Morata de derde Atléti-speler met een Real Madrid-verleden. Llorente trad afgelopen zomer in de voetsporen van Bernd Schuster door een directe overstap naar de rivaal te maken. Cynische fans van De Koninklijke roepen dat hij de ene bank voor de andere heeft verruild, terwijl Llorente het vertrouwen van zijn nieuwe aanhang nog moet winnen. Llorente speelde vooral sterk als complete controleur op huurbasis bij Alavés in het seizoen 2017/18. Tijdens zijn invalbeurten voor Atléti is de 24-jarige Spanjaard nog niet onderscheidend geweest. Saúl Ñíguez, Koke en Herrera staan hoger in de pikorde.

HÉCTOR HERRERA

Een krijger die gemaakt lijkt voor het Atlético van Simeone. Toch kreeg de zeventigvoudig Mexicaans international, jarenlang aanvoerder van FC Porto, tot dusver de minste speeltijd van alle aankopen. 'De basis van alles is hard werken. We moeten professioneel zijn, in stilte werken en klaar zijn wanneer de kans komt', zei Herrera toen hij nog op zijn debuut wachtte. Herrera was er klaar voor, wat heet: de 29-jarige middenvelder debuteerde met een invalbeurt van vijftien minuten tegen Juventus, waarin hij na zijn treffer met een cruciale verdedigende actie voorkwam dat Cristiano Ronaldo alsnog de held van de avond zou worden. Herrera vierde zijn gelijkmaker met Simeone, die hem een halve bodycheck gaf.

JOÃO FÉLIX

Wat goed is, komt snel. Wat uitzonderlijk goed is, komt uitzonderlijk snel. Het Portugese toptalent leidde Benfica tijdens zijn eerste jaar bij de senioren naar de landstitel en verkaste voor 126 miljoen euro naar Atlético. De buitenwacht was met stomheid geslagen. Nu blijkt dat de club dondersgoed wist wat ze binnenhaalde: de ideale opvolger van Antoine Griezmann. Félix is simpelweg de beste speler van Atlético Madrid. De negentienjarige schaduwspits zwerft net als zijn voorganger over het veld en koppelt brille aan werklust. Hoewel hij ook tegen Juventus flitsen van zijn klasse toonde, wacht Félix nog op zijn eerste hoofdrol in een topwedstrijd.

Zo ver gekomen? Lees dan onze uitgebreide tactische analyse van het nieuwe Atlético Madrid:

Speelronde 7 in La Liga:


Vr 27 sep. 2019

Za 28 sep. 2019

Zo 29 sep. 2019

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
5
Getafe
38
15
14
9
48-35
+13
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.