Atlético vernedert Real in waanzinnig oefenduel

Real Madrid heeft bij de seizoenvoorbereiding een flinke dreun gekregen van de stadgenoot. Atlético Madrid won de vriendschappelijke wedstrijd in het kader van de International Champions Cup met 3-7, na met 0-6 te hebben voorgestaan.

De ruim 57 duizend toeschouwers in het MetLife Stadium in East Rutherford waren in de eerste helft ongetwijfeld enorm verrast. Het was niet dat Real Madrid met een B-ploeg speelde en daarom zo te kijk werd gezet. Zo stonden onder anderen Eden Hazard, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modric en Isco aan de aftrap. De sterren konden maar geen antwoord vinden op het spel van Atlético, waar aanwinst João Felix een van de uitblinkers was.

De Portugees gaf de bal in de eerste minuut al in de loop mee aan Diego Costa en de spits klopte Thibaut Courtois uit een lastige hoek. In de achtste minuut was het al voor het eerst raak voor Felix zelf. Na terugleggen van Saúl Ñíguez tikte de aankoop van 126 miljoen euro van dichtbij zelf binnen. De ploeg van Diego Simeone bleef geweldig met de kansen omgaan. Via Ángel Correa en nog twee keer Costa liep de score nog voor rust op tot 0-5.

De mooiste goal van Atlético-kant was toch wel de 0-6. Félix draaide tussen de linies sierlijk open en zette Costa met een perfecte steekpass vrij voor de keeper. De spits maakte zijn vierde goal door de voor Courtois ingevallen Keylor Navas te kloppen met een lobje.

Real Madrid deed in de 59ste minuut eindelijk wat terug. Na een versnelling van Isco maakte Nacho het eerste doelpunt voor De Koninklijke. De frustratie zat hoog bij de ploeg van Zinedine Zidane en kwam eruit na een overtreding van Diego Costa even later. Carvajal zocht de confrontatie en beide spelers kregen direct rood.

Met tien tegen tien wisselde Diego Simeone volop. Hij liet in de 66ste minuut liefst negen spelers invallen. Het tempo ging uit de wedstrijd, maar Atlético maakte via Vitolo nog wel de 1-7. Karim Benzema en Javier Sánchez maakten de score in de slotfase een heel klein beetje dragelijker voor Real Madrid.

Analyse: zo blijft het vernieuwde Atlético meedoen met Real en Barça