Tranen van geluk bij Vinícius na hoofdrol bij Real Madrid

Real Madrid heeft woensdagavond geen fout gemaakt tegen Osasuna. Het B-team van De Koninklijke was in het eigen Santiago Bernabéu met 2-0 te sterk voor de promovendus.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Osasuna
Osasuna

Zinedine Zidane gaf veel basisspelers rust tegen Osasuna. Onder anderen Karim Benzema, Eden Hazard, Raphaël Varane en Thibaut Courtois zaten op de bank. Daardoor was er plek voor spelers als Federico Valverde, Luka Jovic en Vinícius Júnior. Laatstgenoemde eiste tien minuten voor rust een hoofdrol op. De jonge Braziliaan kreeg de bal na goed doorzetten van Toni Kroos en schoot hem via een Osasuna-been in de verre bovenhoek: 1-0.

Direct na zijn treffer barstte de negentienjarige aanvaller in tranen uit. Hij stortte ter aarde en liet zijn emoties de vrije loop. Zijn fraaie doelpunt was een welkome opsteker na een pittig half jaar. Vinícius brak vorig seizoen op indrukwekkende wijze door bij Real, maar viel in de wedstrijd tegen Ajax geblesseerd uit en had daarna moeite zijn oude niveau te halen.

In de tweede helft stal land- en generatiegenoot Rodrygo de show. De achttienjarige Braziliaan verving Vinícius in de 71ste minuut en had slechts zestig tellen nodig om zijn stempel te drukken. De aanvaller werd uitstekend bediend door Casemiro en nam de bal direct goed mee. Hij snelde richting doel, kwam naar binnen en schoot de bal prima in de verre hoek: 2-0.

Real kwam daarna niet meer in de problemen en boekte zo de derde competitiezege op rij. De ploeg van Zidane is zodoende weer de koploper van La Liga, met een punt meer dan Atlético Madrid en vier punten voorsprong op Barcelona.