Benzema met ontwikkelde specialiteit aan het hoofd bij Real Madrid

Reacties

Real Madrid kreeg in de eerste weken te maken met de nodige kritiek, maar is na vijf wedstrijden 'gewoon' de ploeg met de minste verliespunten. Dat is mede te danken aan Karim Benzema, die één op één loopt en zondag met zijn ontwikkelde specialiteit de topper tegen Sevilla besliste.

Benzema met ontwikkelde specialiteit aan het hoofd bij Real Madrid
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Osasuna
Osasuna

Luuk de Jong staat bekend als een van de beste koppers in La Liga en kreeg zondag tegen Real drie mogelijkheden om met het hoofd te scoren. Die verzilverde hij echter niet. Benzema deed het dan een stuk beter. Twintig minuten in de tweede helft werd hij gevonden door Dani Carvajal en kopte hij tegendraads knap raak. Het betekende de enige treffer in een kansarme kraker: 0-1.

Dat Benzema beslissend was voor Real is niet nieuw. Vorige week scoorde hij ook al twee keer tegen Levante (3-2 zege). Eerder redde hij een punt tegen Real Valladolid (1-1) en droeg de Fransman met een goal en een assist bij aan de 1-3 zege op Celta de Vigo. Dat Benzema trefzeker is met een kopbal, dat is ook niet nieuw. Zijn kopkracht is iets waar de spits duidelijk aan heeft gewerkt.

In dit kalenderjaar maakte Benzema al negen competitiedoelpunten met het hoofd. Dat is het hoogste aantal van alle spelers uit de vijf grootste Europese competities. Een andere statistiek die opvalt is dat Benzema in zijn eerste acht seizoenen vijftien van zijn 122 competitiegoals met het hoofd maakte (twaalf procent); in de laatste drie seizoenen waren elf van zijn 31 competitiegoals kopdoelpunten. Dat is een gemiddelde van 35 procent.

Dat Benzema zich heeft ontwikkeld als een kopspecialist is opmerkelijk. De spits moet het immers niet hebben van zijn enorme lengte of indrukwekkende fysiek. Met zijn ongelooflijke scherpte, zijn kwaliteit om altijd op de juiste plek te staan en zijn neusje voor de goal slaagt hij er echter toch steeds vaker in om zijn bewakers in de lucht de baas te zijn. Zeker nu niet alle doelpunten van Real meer van Cristiano Ronaldo moeten komen, is dat iets wat zeer welkom is voor Zinedine Zidane.

De uitwedstrijd bij Sevilla bewees dat de coach zeker nog werk te verrichten heeft als het gaat om zijn voorhoede. Gareth Bale en Eden Hazard, de twee grootste aankopen uit de clubgeschiedenis, kwamen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán nauwelijks in het spel voor. Een Benzema met een nieuwe specialiteit en in deze vorm kan echter heel wat gebrekkigheden bij Real verbloemen.

'Benzema is bij Real de enige die zijn niveau haalt.'

Speelronde 6 in La Liga


Di 24 sep. 2019

Wo 25 sep. 2019

Do 26 sep. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.