Real-euforie: Benzema prijst 'beste verdediger ter wereld', absurde stats

Reacties

Karim Benzema kon na de triomf tegen Borussia Mönchengladbach (2-0) niet echt verklaren waarom Real Madrid altijd tot grote hoogten lijkt te stijgen als het met de rug tegen de muur staat.

Real-euforie: Benzema prijst 'beste verdediger ter wereld', absurde stats
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Het eerder zo wisselvallig presterende team van Zinedine Zidane gaf de Bundesliga-club eigenlijk geen schijn van kans en plaatste zich als groepswinnaar voor de knock-outfase van de Champions League. 'We bereiden ons altijd goed voor, maar soms hebben we gewoon geen geluk en weten we niet vroeg te scoren', zo vertelde tweevoudig doelpuntenmaker Benzema in gesprek met de krant Marca.

Wat tegen Borussia Mönchengladbach hielp was de rentree van Sergio Ramos; zeker in de Champions League noteert De Koninklijke belabberde cijfers als de aanvoerder ontbreekt. 'Sergio is zó belangrijk, hij helpt ons allemaal. Hij is de beste verdediger ter wereld.'

Benzema hoopt dat de zege van woensdag een soort kantelmoment in het seizoen is. 'Dit was de perfecte wedstrijd om vertrouwen op te doen. We komen hier allemaal sterker uit, Zidane en de spelers. Als we altijd zo spelen…'

Topcijfers
Dankzij het succes van woensdagavond blijft Real Madrid foutloos in de groepsfase van de Champions League: de recordwinnaar nam 29 keer deel aan een groepsfase en plaatste zich 29 keer voor de volgende ronde. Daarbij inbegrepen de tweede poulefase, een modus die werd gehanteerd tussen 1999/2000 en 2002/03.

Voordat Real Madrid maandagmiddag duidelijkheid krijgt over de tegenstander in de achtste finale wacht zaterdag eerst nog de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid in La Liga. Binnen de grenzen is nog veel reparatiewerk te verrichten voor de landskampioen: Atlético heeft negen verliespunten minder.

De Madrileense kranten bewieroken het sterke Real Madrid:

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
3
1
2
11-9
+2
10
2
Borussia Mönchengladbach
6
2
2
2
16-9
+7
8
3
Sjachtar Donetsk
6
2
2
2
5-12
-7
8
4
Internazionale
6
1
3
2
7-9
-2
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.