De wederopstanding kan beginnen: Real Madrid heeft zijn kapitein terug

Reacties

Op precies het juiste moment heeft Real Madrid zijn aanvoerder terug: Sergio Ramos heeft een plek in de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach. Door de eerdere resultaten in de groep moet Real Madrid succes behalen en zonder Ramos blijkt dat een stuk moeilijker, zo wijzen de statistieken uit.

De wederopstanding kan beginnen: Real Madrid heeft zijn kapitein terug
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Met nog één wedstrijd te gaan staat Real Madrid op de derde plek in Groep B van het elitetoernooi en dus lonkt zomaar een vervolg in de Europa League voor de recordkampioen van de Champions League. Om aan alle onzekerheid een einde te maken moet Real Madrid simpelweg winnen van Gladbach om het ticket voor de achtste finale veilig te stellen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
3
1
2
11-9
+2
10
2
Borussia Mönchengladbach
6
2
2
2
16-9
+7
8
3
Sjachtar Donetsk
6
2
2
2
5-12
-7
8
4
Internazionale
6
1
3
2
7-9
-2
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

De inzet van Ramos is cruciaal voor Real Madrid en trainer Zinedine Zidane, want de statistieken spreken voor zich. In de laatste negen Champions League-duels die Real Madrid afgewerkte zonder Ramos (zie overzicht onder), werd liefst zevenmaal verloren. Van de fameuze 1-4 tegen Ajax tot aan de twee nederlagen tegen Shakhtar Donetsk dit seizoen: zonder Ramos is Real Madrid kwetsbaar.

Het is dus goed nieuws voor Zidane dat de 34-jarige mandekker weer opgenomen is in de wedstrijdselectie. De Spaanse verdediger, onlangs goed voor zijn honderdste doelpunt in clubverband, kwam precies een maand geleden voor het laatst in actie voor Real Madrid en stond sindsdien langs de kant met een hamstringblessure.

Ramos maakt woensdag deel uit van een 21-koppige selectie, waar ook Dani Carvajal weer bijzit na een blessure. Real Madrid – Gladbach begint om 21.00 uur, bij puntenverlies kan het zomaar zijn dat Real Madrid voor het eerst in de clubhistorie de groepsfase van de Champions League niet doorkomt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wedstrijdselectie van Real Madrid, met Sergio Ramos en Dani Carvajal dus. Eden Hazard, Martin Ødegaard, Mariano Díaz, Fede Valverde en Luka Jovic ontbreken.

De voorpagina van Marca: Terug voor de finale
De voorpagina van Marca: Terug voor de finale

De laatste negen Champions League-duels van Real Madrid

zonder Sergio Ramos


Di 2 okt. 2018

Wo 12 dec. 2018

Di 5 mrt. 2019

Wo 18 sep. 2019

Wo 11 dec. 2019

Vr 7 aug. 2020

Wo 21 okt. 2020

Wo 25 nov. 2020

Di 1 dec. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.